x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful CSM: "Legi lacunare!"

Şeful CSM: "Legi lacunare!"

de Violeta Fotache    |    17 Noi 2007   •   00:00

A doua zi a conferinţei internaţionale "Separaţia şi echilibrul puterilor in stat - garanţie a independenţei justiţiei", organizată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in colaborare cu Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ-Stiftung).



A doua zi a conferinţei internaţionale "Separaţia şi echilibrul puterilor in stat - garanţie a independenţei justiţiei", organizată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in colaborare cu Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ-Stiftung), a adus la rampă noi declaraţii privind starea sistemului judiciar romănesc. Ca o cauză importantă a soluţiilor complet diferite date de instanţe in cauze similare, chiar preşedintele CSM, judecătorul Anton Pandrea, a arătat cu degetul acuzator spre cei care fac legile.


CSM, IGNORAT.
"Romănia este monitorizată de Comisia Europeană in ceea ce priveşte jurisprudenţa. La nivelul sistemului juridic există astfel de probleme.

Intrebarea este de ce un judecător pronunţă o hotărăre, iar altul una contrară intr-un caz similar. Sigur, judecătorul este suveran, dar explicaţiile sunt de natură obiectivă: avem o legislaţie lacunară, instabilă, care se modifică permanent, de la zi la zi chiar", a susţinut şeful CSM. El a exemplificat cu modificările de la 6 şi de la 7 septembrie 2006: "Legile sunt schimbate de la zi la zi, aşa apar disfuncţionalităţi. Au fost situaţii cănd CSM a fost ocolit. Nu am fost consultaţi şi s-a văzut", a spus Pandrea, supărat că puterea judecătorească este ignorată.

×
Subiecte în articol: observator