x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șeful DSU, Raed Arafat, despre licitația privind testele de salivă: Se așteaptă decizia instanței!

Șeful DSU, Raed Arafat, despre licitația privind testele de salivă: Se așteaptă decizia instanței!

07 Ian 2022   •   16:15
Șeful DSU, Raed Arafat, despre licitația privind testele de salivă: Se așteaptă decizia instanței!
Sursa foto: Lucian Alecu

Raed Arafat a anunțat vineri că se așteaptă decizia instanței pentru semnarea contractului de achiziționare a testelor de salivă necesare în școli, după ce o firmă a depus o contestație la CNSU, scrie Mediafax.

„În actuala licitație, când s-a ajuns la IGSU să semneze a primit o înștiințare de la ONAC că există o contestație care este la nivelul CNSC. Aici nu mai este în mâna noastră să semnăm până nu există o decizie măcar a primei instanțe. Legea ne permite, după asta, chiar dacă merge petentul a doua instanță, totuși, să semnăm. Colegii de la IGSU sunt pregătiți să semneze, dar trebuie să avem decizia primei instanțe. Prima instanță deja este sesizată, cu cât mai repede ne răspunde, cu cât mai repede vom semna, dar ONAC-ul continuă achizițiile și pentru alte loturi și aceste loturi, dacă nu sunt contestate și se semnează, vor fi livrate, conform graficul de livrare care este stabilit prin acordul cadru”, a declarat Raed Arafat.

El spune că există factori externi care „nu sunt în controlul nostru. Dacă cineva contestă, trebuie să mergem pe procedură”.

Arafat a anunțat că repartizarea testelor va fi făcută imediat ce va fi rezolvată situația: „Nu vor sta testele în stocurile noastre. Ele imediat când se livrează, sunt preluate de camioanele IGSU-ului și distribuite la nivel național”.

 

×
Subiecte în articol: raed arafat