x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Șeful Poliției Capitalei, despre polițistul care a omorât o fetiță: ”Am dispus retragerea de pe funcție și punerea lucrătorului la dispoziție”

VIDEO Șeful Poliției Capitalei, despre polițistul care a omorât o fetiță: ”Am dispus retragerea de pe funcție și punerea lucrătorului la dispoziție”

15 Ian 2022   •   07:31
VIDEO Șeful Poliției Capitalei, despre polițistul care a omorât o fetiță: ”Am dispus retragerea de pe funcție și punerea lucrătorului la dispoziție”
Sursa foto: Colaj Antena 3

Polițistul care a omorât o fetiță în accidentul de joi, din Capitală, și a rănit o alta, a fost pus la dispoziție, declară șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet: „având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului polițistului, în calitate de șef al Poliției Capitalei, am dispus retragerea de pe funcție și punerea lucrătorului la dispoziție”.

Polițistul respectiv era în timpul programului, dar nu se afla într-o misiune urgentă, a spus șeful Poliției Capitalei.

„În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a transmis informații eronate cum că polițistul era în misiune, iar procurorul care a făcut astăzi declarații a afirmat că polițistul nu era în misiune, doresc să clarificăm această situație, respectiv faptul că polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Noi am informat că polițistul se află în misiune desfășurând activități specifice polițienești”, a spus Berechet, potrivit Mediafax.

Bogdan Berechet a refuzat să spună unde se grăbea polițistul, spunând doar că „a fost trimis pentru îndeplinirea mai multor atribuțiuni de serviciu de către șeful său”.

În ce privește permisul de conducere al polițistului, Berechet a declarat că acesta a lucrat în Anglia înainte de a fi încadrat la Poliția română din sursă externă.

Polițistul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

O noutate anunțată de șeful Poliției Capitalei este faptul că angajații aflați în deplasare trebuie să informeze dispeceratele dacă au nevoie să folosească semnalele sonore.

„Din păcate nimic din ceea ce spunem sau facem nu o readuce la viață pe Raisa, însă polițiștii vor continua ancheta desfășurată de procuror și vor pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea rapidă a situației. Ca și măsură urmează să intre în vigoare o dispoziție pe care am transmis-o deja tuturor subunităților, ca în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin stația radio către toți dispecerii pentru a se cunoaște la orice moment modalitatea și condițiile în care se deplasează autospecialele de poliție. Cer tuturor polițiștilor din Capitală să respecte jurământul de credință legile și normele în vigoare astfel încât o astfel de tragedie să nu se mai întâmple”, a spus Bogdan Berechet, dând asigurări că nu se încearcă mușamalizarea cazului.

Despre imaginile din care reiese că polițistul nu a încercat să acorde prim ajutor fetiței nicio secundă, Berechet a spus că „toate imaginile cu atitudinea polițistului au fost puse la dispoziție în ancheta care este desfășurată de către procurorul de caz, urmând să se pronunțe cu privire la modalitatea și atitudinea polițistului față de victimă”.

Accidentul a avut loc în Sectorul 1, unde mașina de poliție a accidentat, joi după-amiază, două fete. Una dintre acestea a murit, iar cealaltă a ajuns la spital.

Mama fetiţei supraviețuitoare în accidentul din Capitală cere dreptate: „Nu vrem să se mușamalizeze pentru că este vorba de doi copii. Trebuie să plătească"

„Copilul mi-a dat mesaj în care zice, mami vezi că noi plecăm la şcoală. Zic, bine mami vedeţi să aveți grijă. Îmi zice da, mami avem, ca de obicei. În 10 minute mă sună un număr necunoscut şi răspund.

M-am gândit că s-a întâmplat ceva că nu avea cine să mă sune. A avut un incident aici pe trecerea de pietoni. O doamnă m-a sunat care a fost martor acolo şi îi mulțumesc. 

S-a dus la copilul meu să vadă cum este şi fata a rugat-o să mă sune. La copilul meu nu s-a întors polițistul. S-a dat jos în locul unde a căzut Raisa şi a lovit copilul cu piciorul să vadă dacă mai mișcă.

Dacă nu erau martori acolo acest individ fugea de la faţa locului deşi mașina lui era partea din stânga faţă farul şi parbrizul spart, maşina era deteriorată. Vă daţi seama şi viteza cu care au fost loviți acești copii.

Vrem ca acest individ să plătească pentru ce a făcut. Nu vrem să se mușamalizeze pentru că este vorba de doi copii. Trebuie să plătească.

Chiar dacă aparține poliţiei şi este un angajat al unei instituții de stat trebuie să plătească ca şi noi, un om de rând.

Dacă noi am fi produs acest accident eram aspru judecaţi. Aşa trebuie şi el judecat şi pus să plătească pentru ceea ce a făcut", spune în lacrimi mama fetiţei care a supraviețuit accidentului din Capitală, potrivit Antena 3

×
Subiecte în articol: accident Bogdan Berechet