x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful serviciului secret german, la Bucureşti

Şeful serviciului secret german, la Bucureşti

23 Oct 2009   •   00:00

La invitaţia directorului Serviciului Român de Informaţii, Ambasador George Cristian Maior, preşedintele Oficiului Federal pentru Apărarea Constituţiei (Bundesamt für Verfassungsschutz-BfV) din Republica Federală Germania, domnul Heinz FROMM, a efectuat o vizită oficială la Bucureşti, în perioada 22-23 octombrie 2009.

Agenda discuţiilor s-a axat pe dimensiunea strategică a procesului de transformare a serviciilor de informaţii, politicile şi strategiile care eficientizează activitatea acestora, precum şi domeniile de interes comun legate de prevenirea şi combaterea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii. De asemenea, au fost abordate teme referitoare la stadiul şi perspectivele de consolidare a cooperării bilaterale, precum şi situaţia de securitate în plan european şi la nivel NATO şi UE.

Vizita oficială a preşedintelui BfV se înscrie în contextul consolidării relaţiilor parteneriale de cooperare dintre serviciile de informaţii din cele două ţări şi îşi propune să contribuie la intensificarea şi consolidarea cooperării româno-germane în domeniul informaţiilor, informează SRI.

×
Subiecte în articol: observator