x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Băhăian va sta după gratii 26 de ani pentru comiterea de asasinate în serie

Sergiu Băhăian va sta după gratii 26 de ani pentru comiterea de asasinate în serie

03 Apr 2013   •   16:20
Sergiu Băhăian va sta după gratii 26 de ani pentru comiterea de asasinate în serie
Sursa foto: facebook

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-au condamnat definitiv miercuri pe omul de afaceri Sergiu Băhăian la 26 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de instigare la omor, constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Instanţa supremă a respins recursurile declarate de Sergiu Băhăian şi complicii săi, judecătorii menţinând sentinţele date pe 23 iunie 2011 de Tribunalul Constanţa şi 13 martie 2012 de Curtea de Apel Constanţa.

Astfel, ÎCCJ a menţinut şi condamnările primite de aghiotanţii lui Băhăian, Marian Edward Mărculescu - 13 ani şi şase luni şi Dan Liviu Iovan - 13 ani.

Instanţa a constatat decesul lui Adrian Grigoraş, un alt aghiotant al lui Băhăian.

Aceştia au fost trimişi în judecată în iulie 2010 de procurorii DIICOT, după ce membrii grupării au recunoscut că au comis trei asasinate la comanda lui Sergiu Băhăian şi au înşelat mai multe societăţi comerciale cu peste 600.000 euro.

Potrivit DIICOT, în perioada decembrie 2007 - mai 2008, la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, cu scopul de a obţine în mod ilicit beneficii materiale importante prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing.

În această modalitate a fost cauzat un prejudiciu total de 2.706.948,7 lei (echivalentul a 640.939 euro), care nu a fost recuperat.

De asemenea, în sarcina lui Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş s-a reţinut şi faptul că, la instigarea lui Sergiu Băhăian, cu premeditare şi pentru a se sustrage de la urmărirea penală, i-au ucis pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, foşti membri ai grupării.

Asasinatele în serie au fost comise în perioada 2006 - 2008, victimele fiind aruncate în Canalul Dunăre - Marea Neagră sau îngropate sub plăci de beton.

Cei doi asasini, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, au decedat în penitenciar, după ce primul fusese condamnat la închisoare pe viaţă iar al doilea primise 22 de ani de detenţie.

×
Subiecte în articol: sergiu băhăian condamnat definitiv