x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Nicolaescu elogiat în China

Sergiu Nicolaescu elogiat în China

de Dan Tomozei    |    04 Ian 2013   •   13:42
Sergiu Nicolaescu elogiat în China
Sursa foto: Sergiu Nicolaescu

Trecerea în nefiinţă a renumitului regizor român Sergiu Nicolaescu a fost consemnată şi în China, agenţia oficială de presă chineză Xinhua elogiind, vineri, activitatea şi performanţele recunoscute la nivel mondial ale celui care a fost catalogat drept „cel mai prolific regizor şi cel mai activ dintre cineaştii din Romania”.

Agenţia chineză a consemnat că Sergiu Nicolaescu, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani, ca urmare a complicaţiilor chirurgicale, pe fondul tulburărilor digestive cronice benigne.

În marele stat asiatic, multe dintre producţiile lui Sergiu Nicolaescu au reprezentat o fereastră de comunicare culturală România - China, filmele istorice dar şi producţiile de după 1990 fiind prezentate pe marile ecrane chineze. Cele mai cunoscut filmele ale sale în China sunt "Mihai Viteazul", "Ultimul glonţ", "Zile fierbinţi" sau "Răzbunarea" care s-au bucurat de un enorm succes de public.

Agenţia de presă chineză a mai notat faptul că, în luna ianuarie 2010, filmul „Mihai Viteazul” a fost clasat pe locul 3 într-un top întocmit de site-ul american IMDb (Internet Movie Data Base), la categoria "Filme istorice", producţia devenind cel mai vizionat film românesc la nivel mondial.

×