x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Serviciile secrete britanice fac angajări. Şansa e de partea tinerilor pricepuţi la jocurile video

Serviciile secrete britanice fac angajări. Şansa e de partea tinerilor pricepuţi la jocurile video

de Rador    |    19 Oct 2012   •   15:33
Serviciile secrete britanice fac angajări. Şansa e de partea tinerilor pricepuţi la jocurile video
Sursa foto: JEFF SWENSEN/AFP

Mihaela Enache - Guvernul britanic a lansat o campanie de recrutare a tinerilor care ştiu să folosească foarte bine calculatorul pentru a lucra în cadrul serviciilor secrete. Campania se adresează în special împătimiţilor de jocuri video, care ştiu să spargă coduri, noii recruţi urmând să se alăture departamentelor de spionaj informatic sau celor care combat atacurile online.

În primă fază, Guvernul intenţionează să recruteze până la 100 de tineri, care vor urma un program de pregătire alături de serviciile secrete. Deşi campania se adresează tinerilor din toate mediile sociale, guvernanţii speră să atragă cât mai mulţi absolvenţi de liceu, care, în loc să meargă la facultăţile obişnuite, vor urma cursuri speciale de comunicare, securitate şi inginerie.

Recruţii vor fi selectaţi în funcţie de competenţele pe care le au în folosirea calculatorului, fiind avantajaţi cei care ştiu să spargă coduri sau să folosească programe mai complexe. Anunţul oficial a fost făcut de ministrul de Externe, William Hague, în cadrul unui discurs ţinut la Bletchley Park, locul unde agenţii britanici reuşeau să spargă codurile naziste în timpul celui de-al doilea război mondial. "Tinerii sunt cheia pentru viitoarele succese ale ţării noastre, la fel ca şi în timpul războiului. Astăzi nu suntem în război, dar văd zilnic dovezi ale atacurilor deliberate asupra proprietăţii intelectuale şi a reţelelor guvernamentale, fie că sunt lansate de infractori sau de agenţi ai altor ţări, ele au potenţialul de a submina securitatea şi competitivitatea noastră economică" - a declarat ministrul de Externe. După terminarea programelor de pregătire, cei mai mulţi dintre noii recruţi vor activa în cadrul Agenţiei de Comunicaţii Electronice, dar vor exista posibilităţi de angajare şi în serviciile de informaţii MI5 şi MI6.

×
Subiecte în articol: servicii secrete britanice