x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfinţirea bisericii Sfântul Mina de la garnizoana "Mihai Viteazul"

Sfinţirea bisericii Sfântul Mina de la garnizoana "Mihai Viteazul"

de Daniela Cârlea Şontică    |    18 Sep 2009   •   00:00

Una dintre cele mai frumoase biserici construite în ultima vreme în Bucureşti şi care poartă hramul Sfântul Mare Mucenic Mina, va fi sfinţită duminică, 20 septembrie.



Impunătoarea biserică se află în curtea Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", singura unitate militară specializată în ceremonii şi onoruri militare. Lăcaşul de cult are intrarea prin strada Vasile Milea, astfel încât au acces toţi credincioşii, nu doar militarii. Pentru cei interesaţi, programul de duminică este următorul: între 8:00 şi 9:00 Utrenia, Proscomidia, şi sfinţirea apei, între 9:00 şi 10:00 se va oficia târnosirea - sfinţirea efectivă a sfântului locaş - apoi va urma săvârşirea Sfintei Liturghii. La eveniment este aşteptat şi Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel. Ceremonia de sfinţire va fi oficiată de ÎPS Nifon, Mitropolitul de Târgovişte. De la părintele care slujeşte acolo, Cristian Niculescu, am aflat detalii mai multe: "S-au încheiat toate lucrările de la A la Z. Pictura bisericii a fost realizată într-un timp record de o echipă de pictori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, condusă de artiştii Dan Horia Ivanovici şi Alexandru Nicolau. Au lucrat intens, s-au mobilizat, au venit şi noaptea, reuşind să termine lucrarea în mai puţin de un an. În mod normal, o astfel de lucrare se face cam în trei ani. Frumosul mozaic de pe frontispiciu care îl reprezintă pe Sfântul Mina, o icoană-hram care măsoară 33 mp, a fost realizată de o echipă de artişti de la Universitatea de Arte Bucureşti".

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai autorităţilor locale, dar sunt aşteptaţi şi mulţi credincioşi. Ca de obicei, participanţii la sfinţire vor putea trece prin altarul bisericii, aşa cum este tradiţia.

×
Subiecte în articol: observator