x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sistarea importurilor de gaz lasă piteştenii fără apă caldă şi căldură

Sistarea importurilor de gaz lasă piteştenii fără apă caldă şi căldură

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Ian 2009   •   00:00
Sistarea importurilor de gaz lasă piteştenii fără apă caldă şi căldură

SC Termoficare 2000 din Piteşti a redus marţi dimineaţa debitul de gaz natural către cele două centrale termice din oraş la mai mult de jumătate. Problemele de aprovizionare cu gaz metan au apărut  ca urmare a scăderii cotei de gaze pe care o importă România din Rusia, spune Newsin, citat de Antena 3.



Directorul societăţii care livrează agent termic în Piteşti, Iulian Richiţeanu, a precizat că încă de luni s-a primit o notificare din partea Transgaz, prin care erau anunţaţi că trebuie să raţionalizeze consumul de gaze în tot oraşul: "În noaptea de luni spre marţi nu am fost afectaţi, însă de marţi dimineaţa am redus cantităţile de gaz natural. La CET SUD s-au redus de la 14.000 metri cubi pe oră la 6000 metri cubi pe oră, iar la CET Găvana de la 8.000 la 3.000 de metri cubi pe oră. Cauzele sînt cele de la nivel naţional, din cauza diferendelor dintre Rusia şi Ucraina, dar şi temperaturile extrem de scăzute înregistrate în ultimele zile. Dacă în mod normal temperatura din apartamente trebuia să fie undeva la 20-22 de grade Celsius, acum termometrele vor arăta cu pînă la 3-5 grade Celsius mai puţin ".

Deocamdată nu s-a putut preciza cât va dura această situaţie, însă vor fi afectate aproximativ 45.000 de locuinţe. "Foarte probabil astăzi vor sista şi apa caldă în tot oraşul. Este o măsură pe care o să o analizăm în cadrul unei şedinţe. Vom anunţa populaţia în cazul în care oprim apa caldă", a mai precizat Iulian Richiţeanu.

×
Subiecte în articol: romania