x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvăluiri șocante din filmul scandalului în care a fost implicat generalul SRI Florian Coldea, la petrecerea VIP UNTOLD din Dubai

Dezvăluiri șocante din filmul scandalului în care a fost implicat generalul SRI Florian Coldea, la petrecerea VIP UNTOLD din Dubai

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   00:40
Dezvăluiri șocante din filmul scandalului în care a fost implicat generalul SRI Florian Coldea, la petrecerea VIP UNTOLD din Dubai

Apar noi detalii din filmul umilinței generalului SRI Florian Coldea în scandalul de la Untold Dubai, acolo unde afaceristul s-a trezit cu un pahar cu băutură în cap.

Scandal şocant în Dubai. Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a fost la un pas de a fi linșat de afaceristul Sergiu Diacomatu. Totul s-a consumat la o petrecere cu VIP-uri și milionari. Nume cunoscute din lumea mondenă a Bucureștiului au asistat cu ochii cât cepele la umilirea generalului SRI la UNTOLD Dubai.

A fost nevoie de intervenția forțelor de securitate pentru ca situația să nu degenereze într-o bătaie în toată regula. Și asta pentru că stropii de pe sacoul generalului au încins rapid spiritele.

Până la întâlnirea cu Diacomatu, Coldea se distrase de minune pe meleagurile exotice. Însă, distracția s-a terminat în momentul în care afaceristul i-a aruncat un pahar cu băutură în cap.

Motivul? Îl suspectează pe Coldea că s-ar fi aflat la originea anchetării sale. Întrebat de presă cum s-a petrecut incidentul, Diacomatu a lăsat să se înțeleagă, în glumă, că a fost o simplă întâmplare.

"De la statul român mă aștept la tot ce e mai rău"

"Eu mă aștept de la statul român la tot ce e mai rău. Adică să apuc eu să confirm aceste lucruri, nu o s-o fac pentru că ne trezim cu vreo adeverință că dânsul era în misiune, de fapt, la UNTOLD Dubai și ne trezim că e ultraj și că el de fapt urmărea ceva acolo.

E adevărat, totul nu a fost premeditat. A fost o chestie din greșeală. S-a întâmplat chestia asta, dânsul era acolo într-un anturaj de tineri. V-am spus cum suntem noi la festivaluri, așa ne întâlnim, așa ne vedem. Dânsul era pe dreapta, mai jos decât  masa la care mă aflam eu", spune Sergiu Diacomatu.

După ce sacoul scump al generalului a fost udat cu licoare de UNTOLD, câțiva tineri de la masa acestuia au devenit agresivi și puțin a lipsit ca să înceapă o bătaie în stil dâmbovițean. Întrebat dacă a fost amenințat de însoțitorii fostului șef SRI, Diacomatu a confirmat.

"Da, au încercat într-un fel sau altul, dar, mă rog, acolo, apropo de violență, e toleranță zero din partea statului Emiratelor Arabe Unite. Deci nu cred că ar fi îndrăznit, dar au încercat, ca să zic așa, să o dea într-o răfuială de-asta de smardeiaşi. Dar nu, nu a fost cazul. Au intervenit și prieteni de-ai mei și forțe de ordine și lucrurile s-au calmat foarte repede", a mai spus spune Sergiu Diacomatu

Între afaceristul nervos și generalul pensionar s-au interpus cei care se aflau la cele două mese. După incident, Coldea s-a retras în celălalt colț al mesei VIP la care se afla, și asta pentru că numai de acolo se putea strecura rapid către ieșire.

Potrivit martorilor oculari, Coldea ar fi schimbat câteva replici și cu Codin Maticiuc, prezent și el la eveniment. Diacomatu a mai povestit că fostul șef din SRI era însoțit de o domnișoară blondă, despre care presa a afirmat că se numește Marina Pandarof și despre care s-a afirmat că ar fi fost șefa unei rețele de traficanți de droguri. Presa susține că aceasta ar fi fost furnizoare de droguri și dame de companie pentru milionari și politicieni, la petreceri selecte, toate filmate.

Coldea, general de petreceri VIP

Tot presa a afirmat că prezența lui Coldea la UNTOLD Dubai ar fi un semnal destul de interesant. Coincidență sau nu, în aceste zile, dosarul organizatorului festivalului de la Cluj pare să fie pus pe pauză, având în vedere că în anchetă nu se audiază nimic. Și asta deși doi băieți au povestit că au întreținut relații sexuale pe vremea când aveau 15 și, respectiv, 16 ani cu organizatorul UNTOLD, Bogdan Buta.

Tinerii au susținut că au fost racolați de o grupare din care ar face parte și Bogdan Buta. Alături de Coldea, în pozele de la festival mai apare și Ovidiu Toma, unul dintre cei mai bogați români care deține criptomonede.

Toma este ginerele lui Ioan Niculae, iar jurnaliștii susțin că generalul ar vrea să lanseze împreună cu omul de afaceri Ioan Niculae o criptomonedă în Dubai.

Cine este Sergiu Diacomatu

Sergiu Diacomatu este un personaj care a făcut obiectul mai multor dezvăluiri. Dorin Cocoș a recunoscut în instanță că acesta era omul său din ANRP și a împărțit șpăgi cu el și Crinuța Dumitrean.

Diacomatu a fost în conducerea Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților, fiind vicepreședinte al acesteia. A scăpat de dosarul în care fusese acuzat de abuz în serviciu, pentru prescrierea faptelor în 2022, după ce anterior primise o condamnare de 7 ani și 6 luni în primă instanță. La un moment dat, Diacomatu s-a refugiat în PMP, partidul înființat de Elena Udrea.

Florian Coldea, răsfăț în Dubai cu pensia din România

Florian Coldea a fost timp de aproape 10 ani numărul 2 din SRI. În 2017, Coldea a fost trecut în rezervă. Ulterior, Florian Coldea s-a apucat de consultanță financiară. Pensionarea precipitată a generalului s-a consumat după ce a făcut obiectul mai multor dezvăluiri de presă.

Anul 2017 debuta în forță. Afaceristul Sebastian Ghiță făcea dezvăluiri incendiare despre vacanțele petrecute în Sayshell, Toscana și Disneyland cu familia Coldea. Ghiță a dat de înțeles că vacanțele au fost achitate de el, prezentând și facturi în acest sens.

În Toscana, Ghiță și Coldea au împărțit o vilă de lux, Locanda l'aMorosa, cu Vasile Dîncu, fruntaș PSD. O noapte de cazare în această locație costă câteva sute de euro. Tot Ghiță a povestit că în 2010, la luxosul hotel Heltan Nord, încerca să îl convingă pe adjunctul SRI să îl ajute pe Victor Ponta să câștige președinția PSD.

Ghiță mai relata cum Coldea în vizita la casa de vacanță de la Cheia. Scandalul s-a terminat cu plecarea generalului din fruntea Serviciului Român de Informații, însă pensionarea pare să nu-i priască. Coldea nu ratează petrecerile luxoase și întrunirile cu ştaif. Numele fostului șef al spionilor a fost legat în decursul anilor de mai multe scandaluri controversate.

În 2009, generalul Coldea împărțea sufrageria lui Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale, alături de Codruța Kovesi și George Maior, la acel moment director al SRI. Această dezvăluire a făcut obiectul unei anchete ce nu a mai ajuns pe masa judecătorilor.

Florian Coldea, navetist între Monaco şi Dubai

Apetența fostului prim-adjunct pentru viața de lux e veche. Presa a relatat că acesta ar fi fost un vizitator frecvent al Principatului Monaco. Mai mult, Marian Vanghelie și Daniel Dragomir au lansat ipoteza că acesta și-ar fi cumpărat un imobil în acea locație pe numele afaceristul lui Bogdan Neidoni, personaj ce activa în zona afacerilor de siguranță națională. Și într-adevăr, i-am găsit imobilul cu pricina. În selecta locație, Neidoni şi-a declarat și o firmă înființată în ianuarie 2023.

Prezența lui Coldea la Monaco este invocată și în dosarul șpăgilor de la Otopeni. Unul dintre inculpați susține că ar fi prieteni cu generalul pensionar și că s-ar fi întâlnit pe Coasta de Azur.

×
Subiecte în articol: florian coldea SRI scandal Untold Dubai