x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şofer rănit grav după ce a intrat cu maşina într-un autocar, pe peronul autogării din Baia Mare

Şofer rănit grav după ce a intrat cu maşina într-un autocar, pe peronul autogării din Baia Mare

05 Apr 2009   •   00:00

Un autocar în care se aflau aproximativ 20 de pasageri a fost lovit, sâmbătă, de un autoturism care a intrat pe peronul autogării din Baia Mare, în urma impactului fiind rănit doar şoferul care a provocat accidentul şi care era băut, potrivit poliţiştilor.



Accidentul a avut loc cu câteva minute înainte de plecarea în cursă a autocarului, care trebuia să ajungă la Cluj-Napoca.

Şoferul autocarului, Ion Pintilie, a declarat că a auzit o bubuitură puternică şi că a simţit că vehiculul se zguduie, iar geamurile încep să pocnească.

"Urma să pornim în cursă când am auzit o bubuitură puternică în partea stângă. Pasagerii erau toţi în maşină şi s-au speriat, pentru că impactul s-a resimţit foarte tare", a spus şoferul.

O pasageră care a văzut maşina ce a lovit autocarul a declarat că autoturismul avea viteză foarte mare şi că "a zburat" peste un sens giratoriu, a distrus un gard al zonei de protecţie din autogară şi a lovit direct autocarul în partea laterală, oprindu-se în cala de bagaje.

"Maşina praf s-a făcut. Am strigat, pentru că s-a mişcat tare autobuzul. Geamurile de pe partea mea s-au spart toate. Am văzut un praf negru şi m-am speriat foarte tare", a declarat femeia, care a adăugat că pasagerii ceilalţi au început şi ei să strige, temându-se că autocarul se va răsturna.

La faţa locului au intervenit medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi echipajul de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, precum şi poliţişti.

Şoferul din autoturism a fost scos cu greutate dintre fiarele contorsionate, pentru că maşina a oprit în cala de bagaje a autocarului şi a trebuit întâi scoasă de acolo.

Plutonierul Petre Chira, reprezentant al ISU Maramureş, a declarat că intervenţia a fost dificilă, dar că într-un timp scurt şoferul, un tânăr de aproximativ 25 de ani, a fost scos dintre fiare şi predat medicilor.

Medicul Iustin Ghenadie de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Baia Mare a declarat că pacientul nu era conştient în momentul în care a fost descarcerat, astfel încât a fost dus direct la Urgenţa Spitalului Judeţean, unde a fost internat în secţia de terapie intensivă.

Poliţiştii care s-au deplasat la locul accidentului au spus că şoferul autoturismului mirosea a alcool şi că circula cu viteză excesivă.

Agentul Andrei Bonte de la Serviciul Poliţiei Rutiere Maramureş a declarat că accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive a autoturismului Opel, care a ajuns pe contrasens, apoi pe partea pietonală, după care s-a izbit de autocarul parcat la peronul autogării.

Călătorii cursei Baia Mare-Cluj Napoca şi-au primit banii pe bilete înapoi, pentru că societatea de transport nu a avut un alt autocar cu care să îi ducă la destinaţie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator