x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator #SOLIDARITATE: Mai multe companii sprijină lupta contra COVID-19 cu bani, medicamente și alimente

#SOLIDARITATE: Mai multe companii sprijină lupta contra COVID-19 cu bani, medicamente și alimente

15 Apr 2020   •   14:11
#SOLIDARITATE: Mai multe companii sprijină lupta contra COVID-19 cu bani, medicamente și alimente

Mai multe companii anunță că vor sprijini lupa împotriva COVID-19 fie cu alimente, medicamente sau produse de igienă, fie cu bani. Sandoz, Lidl, Profi, Cordia România, Domestos, Carrefour, Johnson & Johnson România, EMI International sau Arctic se implică pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile.

Sandoz, o divizie Novartis, anunță că susține sistemul de sănătate din România în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, motiv pentru care donează 100.000 de doze de hidroxiclorochină

„Această donație vine în completarea contribuției de aproximativ 480.000 USD pe care Grupul Novartis în România a făcut-o sistemului național de sănătate pentru a susține lupta împotriva COVID-19. Contribuția amintită a constat în aproximativ 380.000 USD către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, pentru a sprijini fondul de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale, ce sunt alocate spitalelor care au nevoie de ele, sub coordonarea autorităților sanitare din România; în 50.000 USD sprijin financiar pentru 5 spitale care tratează pacienți cu COVID-19 și 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19”, anunță compania.

Și Lidl anunță că, numai în ultimele șase săptămâni, rețeaua Băncilor pentru Aimente a oferit peste patru tone de produse alimentare destinate persoanele aflate în dificultate.

„În plus, cu ocazia Sărbătorilor de Paște, retailerul oferă 2.500 de pachete cu alimente și produse de igienă, în valoare totală de 120.000 lei, pentru persoanele vulnerabile afectate în această perioada. Pachetele sunt distribuite la nivel național prin intermediul celor cinci Bănci pentru Alimente”, anunță companie.

Profi Rom Food SRL anunță că a donat Fundației United Way România suma de 10.000 de euro, pentru ajutorarea seniorilor izolați.

„Astfel, 300 de vârstnici din București primesc pachete cu alimente de bază și produse igienico-sanitare, care îi ajută să facă față efectelor pandemiei”, precizează compania.

O altă inițiativă vine din parte Cordia România, companie membră a grupului Futureal. Reprezentanții firmei anunță că se alătură eforturilor de combatere a răspândirii COVID-19, printr-o donație de 50.000 de euro în cadrul programului „Acasă la tine” al Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București, prin care produse alimentare de bază sunt livrate la domiciliul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, în parteneriat cu un retailer.

„Inițiativa Cordia România vine ca urmare a deciziei grupului Futureal de a dona 850.000 de euro pentru a ajuta în lupta împotriva epidemiei de coronavirus în Europa Centrală și de Est”, menționează un comunicat de presă al companiei.

Produse de curățenie vor fi donate, în această perioadă de Domestos. Acestea vor ajunge la reprezentanții Crucii Roșii Române. Este vorba despre produse în valoare de peste 120,000 euro pe perioada pandemiei COVID.

„Produsele sunt distribuite în tranșe săptămânale ce conțin produse Domestos, dezinfectant pe bază de clor, însumând peste 40 de tone. Până acum, 30,000 de produse au ajuns la beneficiarii din întreaga țară, iar livrarea tranșelor următoare, încă 25,000 de produse în total, va continua săptămânal până pe 12 mai”, anunță compania.

Tot prin Crucea Roșie se implică și Carrefour România și Fundația Carrefour, care își iau angajamentul să susțină fundația în lupta împotriva pandemiei Covid-19 și donează 200.000 EUR, bani ce vor fi folosiți pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din linia întâi din țară, recomandate de către Ministerul Sănătății.

Johnson & Johnson România anunță o donație de peste jumătate de milion de lei pentru a sprijini efortul naţional al profesioniştilor din domeniul sănătăţii din prima linie şi pentru protecţia pacienţilor cronici în contextul pandemiei COVID-19.

„Fondurile sunt destinate achiziţiei echipamentului individual de protecţie al profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi pentru asigurarea siguranţei pacienţilor cronici în contextul continuării tratamentului pe durata pandemiei cu noul coronavirus”, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri.

Inițiative de ajutor vin și din partea companiei franceze EMI International, care a proiectat și a început să producă porți dezinfectante, pe bază de substanțe dezinfectante, pe care le donează unor spitale din România și asociațiilor Dăruiește Viață și Magic.

„Inițiativa a venit în urma apelului medicilor de a primi astfel de porți lansat prin presă. Prima poartă a fost montată și testată la Spitalul Colțea. EMI Internațional a demarat acest proiect pentru a contribui în lupta împotriva COVID-19. Spitalele care doresc să beneficieze de o astfel de donație sunt rugate să contacteze direct producătorul, la adresa: covid-19@emi.ro”, anunță un comunicat al companiei.

Compania Arctic vine în sprijinul clienților săi seniori, prin tratarea cu prioritate a solicitărilor acestora și intervenție gratuită pentru repararea produselor electrocasnice necesare derulării vieții în confortul propriei case.

„Astfel, în cazul apelurilor primite de call-center-ul Arctic pentru departamentul de service, tehnicienii companiei vor acordă prioritate solicitărilor venite din partea clienților seniori cu vârstă de peste 65 de ani, pentru toate electrocasnicele Arctic, Beko și Grundig, în perioada de stare de urgență, în care există restricții de circulație pentru această categorie de vârstă”, conform unui comunicat de presă al producătorului de electrocasnice.

Mediafax

×