x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Somnul ucigaş

Somnul ucigaş

de Vasile Arcanu    |    03 Sep 2007   •   00:00

Somnul ucigaş

Trei cetăţeni slovaci şi-au pierdut viaţa intr-un tragic accident de circulaţie produs azi noapte in satul Remuş, la 6 kilometri de Giurgiu.


Conducătorul auto şi alte două persoane au decedat pe loc in momentul răsturnării autocarului care se indrepta spre Vama Ruse. Căţiva turişti au suferit traumatisme grave, pentru scoaterea trupurilor acestora fiind necesară intervenţia Detaşamentului Giurgiu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Vlaşca". 22 de persoane au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Giurgiu dintre care nouă au fost duse cu ambulanţele, in miez de noapte, la spitale specializate din Capitală.Din primele cercetări se pare că vina pentru acest tragic accident aparţine şoferului care a adormit in timp ce conducea autocarul. Era in jurul orei 00.15 a nopţii de duminică spre luni. Un autocar polonez se deplasa cu viteză spre Giurgiu, urmănd ca peste circa şase km să intre in vamă. N-a mai apucat. Cei 33 de turişti de naţionalitate slovacă au trăit clipe de coşmar. Cătă prudenţă să fi manifestat şoferul autocarului din moment ce se afla la volan de peste 16 ore non-stop? Schimbul urma să se facă la orele 2 dimineaţa. Nenorocirea insă a venit in căteva clipe, la kilometrul 56, pe raza comunei Frăteşti, aproape de intrarea in Remuş. Cele căteva clipe in care a fost furat de somn i-au fost indeajuns să-l trimită direct pe lumea cealaltă. Scăpănd autocarul de sub control, bolidul a intrat pe şanţul destul de adănc de pe marginea şoselei şi s-a răsturnat mergănd tărăş circa 150 de metri.


MAŞINA UCIGAŞĂ. După cum ne-a declarat unul dintre turiştii slovaci care a scăpat ca prin minune, autocarul a fost impins parcă de cineva anume spre moarte. Cu toată viteza, autocarul "s-a năpustit" in şanţ şi s-a făcut zob. Cei din interior n-au mai apucat nici să ţipe. Imaginea a fost de coşmar: tablă indoită, mult sănge, oameni ţipănd de frica morţii. Şoferul şi alţi doi pasageri au murit pe loc, cu capetele in pămănt, prinse sub autobuz. Aşadar, trei morţi: doi bărbaţi şi o femeie. Printre fiarele contorsionate se mai aflau alte trei persoane rănite. Una dintre acestea foarte grav: o femeie avea picioarele rupte şi osul de la mănă ii intrase in pămănt. Persoanele rănite au fost preluate in timp util de către Serviciul de Ambulanţă Giurgiu, iar in funcţie de gravitatea acestora au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti.


IN CERCETĂRI. Cum era şi firesc, la un asemenea eveniment rutier au sosit imediat la faţa locului ambulanţele, pompierii şi poliţia. Pasagerii care au scăpat teferi au fost transportaţi la un motel din Giurgiu unde au fost cazaţi peste noapte. Din cei 33 de pasageri trei au murit pe loc, 22 au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Giurgiu dintre care doi au fost duşi in stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Capitală urmaţi la scurt timp de alte nouă persoane prezentăntănd traumatisme serioase. In momentul de faţă, Poliţia Rutieră face cercetările cuvenite in vederea stabilirii identităţii cetăţenilor străini, numărul acestora, precum şi cauza producerii accidentului.


×
Subiecte în articol: observator