x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SONDAJ: Ce preferinţe au românii la alegerile parlamentare şi câţi cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia

SONDAJ: Ce preferinţe au românii la alegerile parlamentare şi câţi cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia

03 Sep 2012   •   17:32
SONDAJ: Ce preferinţe au românii la alegerile parlamentare şi câţi cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar castiga cu 62%, urmata de PDL cu 18%, PP-DD – 8%, UDMR-6% sI PRM -2%, arata un sondaj CCSB realizat in perioda 28 august- 1 septembrie. Sondajul CCSB arata totodata ca 62% dintre respondenti sunt nemultumiti de decizia Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului de demitere a lui Traian Basescu, iar 32% multumiti. 6% nu stiu/nu raspund.

De asemenea, 52% dintre cei chestionati spun ca decizia CCR a fost incorecta, in timp ce 40% sustin contrariul. Sondajul mai arata ca 61% dintre respondenti sunt de parere ca Traian Basescu ar trebui sa-si dea demisia pentru ca 7,4 milioane de romani au votat la referendum impotriva sa, in timp ce 34% spun ca seful statului ar trebui sa ramana in functie. 5% nu stiu/nu raspund.

Potrivit sondajului CCSB, 35% dintre cei intervievati cred ca societatea civila este cea care il poate opri pe Traian Basescu sa faca rau Romaniei, 16% cred ca USL, 15% - nimeni, 9% - presa, 6%- altcineva, iar 20% - nu stiu/nu raspund. Majoritatea celor intervievati – 87% - sunt de acord ca Guvernul Ponta trebuie sa gaseasca o solutie pentru a asigura linistea pe scena politica.

Sondajul mai arata ca Antena 3 este postul de stiri preferat de majoritatea celor intervievati – 37% si ca are cele mai interesante talk-show-ri (43%). Dintre talk-shouw-rile televiziunilor, emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 ocupa primul loc in preferintele celor chestionati cu 11%.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1004 persoane sI are o marja de eroare de +_ 3,1%.

×