x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: “Avem nevoie de un spital de copii in aceasta zona a Capitalei, care va reprezenta o alternativa pentru spitalul Grigore Alexandrescu”

Sorin Oprescu: “Avem nevoie de un spital de copii in aceasta zona a Capitalei, care va reprezenta o alternativa pentru spitalul Grigore Alexandrescu”

de Iulia Barbu    |    29 Noi 2013   •   17:52
Sorin Oprescu: “Avem nevoie de un spital de copii in aceasta zona a Capitalei, care va reprezenta o alternativa pentru spitalul Grigore Alexandrescu”

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a verificat stadiul lucrarilor de la spitalele "Victor Gomoiu" si Foisor, aflate in administrarea Primariei Capitalei. Oprescu a explicat, de altfel ca, Municipalitatea acorda o atentie deosebita celor 19 spitale aflate in administrare:  “Avem in administrare 19 spitale. De atunci au trecut cinci ani si jumatate, perioada in care Municipalitatea a investit in aceste unitati medicale 179 de milioane de euro. Nu ma refer numai la amenajari si conditii civilizate, ci si la platourile tehnice din spitale, sali de chirurgie, imagistica si aparatura la standarde europene. In ceea ce priveste spitalul Foisor, prin acest proiect, se vizeaza extinderea unitatii medicale, prin dublarea capacitatii de functionare, a numarului de paturi, a clinicilor medicale, a sectiei de anestezie si terapie intensiva. La acestea se vor adauga laboratoare centrale de investigatii si tratament, sectia de terapie recuperatorie, departamentul de imagistica si cel de urgente. Lucrarile la acest spital au inceput in martie 2013 si se vor finaliza spre sfarsitul lui 2015 sau inceputul lui 2016.”

In ceea ce priveste cele doua unitati aflate in modernizare, acestea ar putea deveni functionale la sfarsitul anului 2015 sau inceputul lui 2016.
“Avem nevoie de un spital de copii in aceasta zona a Capitalei, care va reprezenta o alternativa pentru spitalul Grigore Alexandrescu. Acest spital este o mandrie pentru noi, mai ales ca, in ultimii 30 de ani, nu s-a mai construit nimic in Romania”, a declarat Primarul General la Spitalul de Copii “Victor Gomoiu”.

10 sali de operatie
Noua cladire a Spitalului "Gomoiu", de sase etaje, este construita in curtea actualei unitati sanitare, aceasta functionand intr-un sediu vechi de aproape 100 de ani, respectiv intr-o cladire de patrimoniu din 1927.
Odata cu ridicarea noii cladiri, numarul paturilor de la "Gomoiu" va creste de la 159 la 278, precum si numarul salilor de operatie de la doua, la 10. Noua unitate medicala va avea, de asemenea, o sectie de chirurgie cardiovasculara, cardiologie interventionala si cardiologie pediatrica, a precizat Primarul General.
Spitalul va avea un spatiu verde de 3.400 de metri patrati si o parcare cu 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulante.
Cladirea veche a Spitalului "Victor Gomoiu", care are valoare arhitecturala, va fi consolidata si restaurata, urmand sa fie legata de corpul nou printr-o pasarela de sticla. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesionala pentru studenti, rezidenti si specialisti, urmand sa gazduiasca sali de curs, de conferinte, biblioteci, laboratoare etc.

In ceea ce priveste spitalul Foisor, lucrarile au avansat, fiind deja terminat un corp de cladire cu patru etaje. De altfel, spitalul Foisor reprezinta o unitate de referinta in medicina romaneasca de profil. Potrivit managerului unitatii sanitare, dr. Cristian Stoica, noua cladire va fi data in folosinta cel mai tarziu in februarie 2014.
Prin constructiile noi (inca patru corpuri de cladire) se va mari capacitatea spitalului Foisor, va creste numarul de paturi (de la 119 la 247),  se va mari numarul sailor de operatie, de la 5 la 8 si, prin crearea unor sali speciale de preanestezie, care vor perminte dinamizarea interventiilor chirurgicale, se va dubla numarul de operatii care se efectueaza anual.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu