x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: Centrul Capitalei va avea în jur de 6.500 de locuri de parcare, mai mult decât multe alte oraşe europene

Sorin Oprescu: Centrul Capitalei va avea în jur de 6.500 de locuri de parcare, mai mult decât multe alte oraşe europene

de Mihaela Stănescu    |    02 Iul 2014   •   15:14
Sorin Oprescu: Centrul Capitalei va avea în jur de 6.500 de locuri de parcare, mai mult decât multe alte oraşe europene

Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat miercuri, parcarea subterană de la Intercontinental, care se află în reabilitare.

Edilul a anunţat că după finalizarea lucrărilor de reabilitare a parcării, în Capitală vor fi disponibile aproximativ 6.500 de locuri de parcare. Primarul a mai spus că termenul de finalizare a lucrărilor este în toamna acestui an, respectiv la sfârşitul lunii septembrie, după care noua parcare va fi dată complet în folosinţă, în prezent accesul fiind parţial.

Tarifele pentru parcarea de la TNB vor fi aceleaşi ca cele practicate în cea de la Universitate, votate de consilierii municipali, adică 3,5 lei pentru fiecare oră.

Edilul mai a vorbit despre Conceptul Integrat de Parcări din centrul oraşului, prin care se doreşte fluidizarea traficului şi transformarea multor zone în spaţii pietonale. După finalizarea parcării de la Intercontinental, vor începe lucrările şi la Edgar Quinet. ''Aceasta va avea o capacitate de 370 de locuri şi va fi conectată cu parcarea de la Intercontinental. Mai avem în plan parcarea de la intersecţia Str. Tonitza - str. Franceză, cu o capacitate de peste 300 de locuri, iar în curtea din spatele spitalului Colţea vom construi o altă parcare destinată atât personalului medical cât şi publicului. Urmează, tot în zona centrală, şi parcările de la Sala Palatului, Dorobanţi şi Charles de Gaulle", a declarat Primarul General.

Centrul Bucureştiului va avea mai multe locuri de parcare decât multe din oraşele europene, fiind vorba de peste 6.500 de locuri. Cele două parcări subterane, Universitate şi Intercontinental, vor pune la dispoziţia şoferilor în jur de 1.400 de locuri. Alte parcări din zonă sunt cele de la Unirea şi Cocor, cu aproximativ 1.100 de locuri, iar pe stradă mai sunt alte în jur de 4.200.

"Acum, că există alternativă şi au la dispoziţie posibilităţi civilizate de parcare, şoferii trebuie să conştientizeze că nu mai au voie să îşi lase maşinile ilegal, pe străzile din centrul oraşului. Astfel, îi rog încă o dată pe şoferi să folosească infrastructura de parcări existentă şi să înţeleagă că este şi în beneficiul lor degajarea străzilor şi căilor de acces din centrul oraşului. Ca şi în marile metropole europene, trebuie să redăm centrul Capitalei pietonilor", a subliniat Primarul General, reamintind totodată că reprezentanţii Poliţiei Locale îşi vor intensifica acţiunile în ceea ce priveşte aplicarea contravenţiilor pentru parcările ilegale.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu parcare subterana