x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: "Cercetările de la Măgurele vor duce la diagnosticarea şi tratatrea unor boli grave"

Sorin Oprescu: "Cercetările de la Măgurele vor duce la diagnosticarea şi tratatrea unor boli grave"

14 Iun 2013   •   21:47
Sorin Oprescu: "Cercetările de la Măgurele vor duce la diagnosticarea şi tratatrea unor boli grave"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cercetările ce vor fi realizate în cadrul proiectului ELI-NP îşi vor găsi aplicabilitate imediată în diagnosticarea şi tratamentul unor boli grave, a declarat vineri primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul inaugurării lucrărilor pentru infrastructura proiectului.

"Trăim un moment istoric, intrăm în rândul elitei mondiale. România devine punct de referinţă al progresului. În sfârşit, este recunoscut potenţialul uman de excepţie al ţării noastre, poate cel mai preţios tezaur pe care îl avem - oamenii", a declarat Oprescu.

Oprescu a mai spus că are mai multe motive de bucurie: ca primar general, ca profesor universitar şi ca medic.

"Ca primar general al Capitalei României sunt mândru ca Bucureştiul poate contribui la dezvoltarea acestei citadele a cercetării ştiinţifice. Facem încă un pas în rândul oraşelor competitive, cu puternici poli de dezvoltare în zona metropolitană. Ca profesor universitar, sunt bucuros că tinerii noştri valoroşi primesc un semnal că se pot întampla lucruri bune şi aici. Se pot realiza profesional, îşi pot materializa visele, îşi pot valorifica maxim calităţile şi personalitatea, acasă, alături de copiii şi părinţii lor. Ca medic, apreciez utilitatea proiectului în domeniul medical, pentru că rezultatele acestor cercetări îşi vor găsi aplicabilitate imediată în diagnosticarea şi tratamentul unor boli grave", a mai declarat edilul.

Potrivit primarului general, cercetările de la Măgurele vor putea elucida necunoscute în domeniul medical, care ar putea însemna şansă la viaţă pentru mulţi oameni din lumea întreagă.

×