x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: "Mă bucur că PDL a acceptat să avem două întrebări la referendum şi să schimbăm data acestuia”.

Sorin Oprescu: "Mă bucur că PDL a acceptat să avem două întrebări la referendum şi să schimbăm data acestuia”.

19 Mai 2011   •   20:17

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a spus, joi seara, ca se bucura ca si PDL a acceptat, dupa consultarea cu celelalte partide din CGMB, ca referendumul sa fie simplificat, pe buletinele de vot urmand sa fie numai doua intrebari.

"Ma bucur ca si PDL-ul a acceptat, dupa consultarea cu celelalte partide din CGMB sa simplificam referendumul si sa avem doua intrebari si schimbarea datei. Demonstram ca daca exista respect si bun simt fata de bucuresteni, putem sa ajungem la o pozitie unitara. Bucurestiul are nevoie de organizare pentru viitor. Cred ca aceasta politica trebuie facuta in acord cu dorintele bucurestenilor'. Totodata, el a precizat ca referendulul este un instrument al democratiei, un instrument legal folosit in toate tarile civilizate.

Intrebat care este parerea lui legat de afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind faptul ca nu este nevoie de realizarea unui referendum in Bucuresti, Oprescu a spus ca Parlamentul este forumul suprem care hotaraste impartirea administrativa.' Parlamentul o sa-si spuna cuvantul, prin adoptarea unei legi. Ca legea va fi buna, va fi dreapta sau va fi stramba, asta tine de constiinta fiecarui parlamentar care stie pentru ce voteaza. Important este faptul ca bucurestenii au nevoie de o lege a Capitalei, pentru ca altfel nu facem altceva decat sa dam posibilitatea sa se perpetueze toate inadvertentele legislative din ultimii 20 de ani", a mai spus Oprescu. Totodata, dupa intalnirea lui Oprescu cu reprezentantii mai multor grupuri parlamentare, Mircea Raicu (PDL) a spus ca s-a cazut de acord ca data referendumului sa fie 26 iunie si ca pe buletinele de vot vor fi doua intrebari, continutul acestora urmand sa fie anuntat luni, cand vor fi luate deciziile privind referendumul.

×
Subiecte în articol: referendum Sorin Oprescu