x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu: "Chiar daca eu sunt arestat, copiii mei rămân proprietari"

Sorin Ovidiu Vîntu: "Chiar daca eu sunt arestat, copiii mei rămân proprietari"

de Anca Nicoleanu    |    16 Feb 2011   •   17:36
Sorin Ovidiu Vîntu: "Chiar daca eu sunt arestat, copiii mei rămân proprietari"
152207-untitled-1.jpgJurnalul Naţional: Domnule Vîntu, s-a lansat ideea că există un război între dumneavoastră şi dl Ghiţă.
Sorin Ovidiu Vîntu: Total fals, total fals.

Dar cine credeţi că ar fi putut să lanseze o astfel de afirmaţie?
Nu ştiu, e o piaţă atât de plină de zvonistică, habar n-am. Domnul Sebastian Ghiţă este manager angajat de mine la Grupul Realitatea-Caţavencu, avem un contract, domnia sa îşi onorează partea sa din contract, n-am nici un motiv de supărare. E o aiureală. E adevărat că este un contract de management, între patron şi manager, nu este un contract marital. Atâta timp cât fiecare îşi face partea de treabă, de ce mama naibii ne-am certa?

Există şi scenariul că veţi fi arestat şi în timpul detenţiei se va majora capitalul social. E fantezie sau business?
Cum să se majoreze capitalul social? Asta-i decizia acţionarilor. Asta e o aiureală cât casa. Capitalul social poate fi micşorat sau majorat doar de către proprietari, adică de către mine, de către copiii mei mai bine zis. Chiar dacă eu sunt arestat, copiii mei rămân în drepturile lor de proprietari, presupunând că dl Băsescu şi-ar atinge acest obiectiv.

Dvs ştiaţi despre această scoatere de pe post a emisiunii "Ora de Foc", pe care a anunţat-o ieri dl Sebastian Ghiţă?
Nu, doamnă, dar nici nu era treaba mea, nu e treaba mea să ştiu ce mişcări face managerul. Are nişte parametri de atins, de menţinut, atâta timp cât lucrurile se întâmplă în conformitate cu acest contract de management, n-am nici o treabă, nu mă interesează ce face.

Adrian Ursu spunea că dvs şi Sebastian Ghiţă i-aţi propus săptămâna trecută postul de director editorial.
Domnul Adi este director editorial de multă vreme. Da, este o propunere făcută de acum câţiva ani, de când a părăsit Cotidianul.

Propunere pe care aţi "împrospătat-o" săptămâna trecută?
Nu, doamnă, domnul Adrian Ursu, din câte ştiam eu, era numit director editorial de către Consiliul de Administraţie de multă vreme. Sincer să fiu, nu sunt la curent. Grupul acesta are un Consiliu de Administraţie condus de Sorin Freciu. Şi director general Sorin Enache. Numiri în funcţii, avansări ale dumnealor, nu mai ştiu... Chiar nu sunt la curent cu organigrama societăţii.

Are vreo legătură scoaterea de pe post a emisiunii cu dezvăluirile anterioare despre Alro-Udrea şi Blejnat de la ANAF?
Doamnă, cu sinceritate maximă vă spun, nu cred.

Ce părere aveţi despre ziariştii Oana Stancu şi Adrian Ursu, din punct de vedere profesional?
Sunt unii dintre cei mai buni ziarişti. Din câte ştiu eu domniile lor au rămas acolo, vor lucra la alte formate, nu sunt daţi afară de la Realitatea. Ieri am vorbit cu Adrian, nici pomeneală. Sunt pe alte formate, probabil în noua grilă pe care au discutat-o dânşii acolo.

Ca simplu telespectator, regretaţi scoaterea de pe post a ziariştilor Stancu şi Ursu?
Ştiind că ei vor continua să lucreze la Realitatea, nu sunt mâhnit. Dar nu ştiu ce loc li s-a alocat în noua grilă. O să aflăm probabil în curând. Nu sunt preocupat de problemele Realităţii atâta timp cât funcţionează în parametrii conveniţi cu managementul, chiar nu sunt preocupat. Am auzit şi eu că a ieşit ieri iureş, cu tot felul de speculaţii, de patimi, cu tot felul de chestii...

Prin prisma noilor evenimente care s-au petrecut în ultima vreme, procesul şi mişcările politice, inclusiv presupusa înlocuire a lui Boc, regretaţi în vreun fel că v-aţi luat mâna de pe Realitatea?
Realitatea funcţionează foarte bine, nu am observat o scădere a calităţii produsului.

Cu toate astea, a fost scoasă de pe post emisiunea cu cea mai mare audienţă.
Da, era o emisiune cu un rating foarte bun, dar probabil că managementul a apreciat că există soluţii mai bune, mai performante. Deci vă rog să mă credeţi: n-am nici un diferendum cu managerul meu! Suntem pe tărâmul speculaţiilor. Că ei vorbeau cu mine şi de aia i-au dat afară... o grămadă de speculaţii!

×