x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spania: O româncă a „escrocat amoros” un pensionar, cu 67.000 euro

Spania: O româncă a „escrocat amoros” un pensionar, cu 67.000 euro

25 Oct 2021   •   08:40
Spania: O româncă a „escrocat amoros” un pensionar, cu 67.000 euro

O româncă, în vârstă de 33 de ani, a fost reținută de agenții Poliției Naționale din Torrent, zona metropolitană a orașului Valencia, Spania, în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de înșelăciune după ce, se pare, că ar fi fraudat un bărbat de 87 de ani, cu suma de 67.000 de euro.

Investigațiile au început, după ce agenții au aflat de la un vecin al pensionarului din Valencia că acesta a fost victima așa-numitei „escrocherii amoroase”, în care românca ar fi forțat o relație de prietenie cu acesta, scrie www.stiridiaspora.ro

Agenții au aflat că românca, după ce a întreținut o relație de prietenie cu bătrânul, ar fi împrumutat bani de la acesta în mai multe rânduri, promițând că îi va da înapoi imediat, de îndată ce va vinde un imobil din România. Ea a recunoscut împrumutul cu acte semnate de ambii, susține Poliția Națională, într-un comunicat.

Românca l-ar fi determinat pe bătrân să o împrumute cu mai multe sume de bani, uneori în numerar, alteori prin transferuri, pentru a-și rezolva o serie de probleme, financiare, familiale sau de sănătate. Suma totală pe care pensionarul i-ar fi dat-o femeii împrumut este de 67.000 euro.

După numeroase investigații, românca a fost arestată ca presupus autor al unei infracțiuni de înșelăciune. Femeia a mai fost arestată și în anul 2013 pentru un act cu același „modus operandi” în care a reușit să escrocheze 7.500 de euro.

Românca arestată, cu antecedente la poliție, a fost adusă în fața justiției.

×
Subiecte în articol: româncă escrocherie