x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spania - Romănii "dispăruţi" nu mai vor in ţară

Spania - Romănii "dispăruţi" nu mai vor in ţară

de Emilia Sava    |    20 Sep 2007   •   00:00

Cei patru romăni daţi drept "dispăruţi" de Consulatul Romăniei la Sevilla au fost găsiţi de autorităţile spaniole in regiunea Andaluzia.

Consulul Romăniei la Sevilla, Monica Ştirbu, a vorbit marţi despre o importantă investigaţie care să ducă la găsirea romănilor dispăruţi. Cotidianul spaniol ABC anunţase insă inainte cu o zi că jurnaliştii săi s-au intălnit cu cei patru "dispăruţi", care le-au spus că nu vor să se intoarcă in Romănia, aşa că nu s-au mai dus la consulat, la Sevilla, să ia autobuzul spre casă.
Cei patru romăni făceau parte dintr-un grup de 31 de persoane care au fost duse in Spania de un alt romăn, care s-a oferit să le intermedieze angajarea ca sezonieri in agricultură.

Oamenii s-au plăns că au fost bătuţi şi ţinuţi in condiţii mizere, fără să fie plătiţi pentru munca lor. Consulatul le-a pus la dispoziţie un autobuz cu care s-au intors in ţară.

In grupul care a intrat ieri in ţară se află şi cel puţin 20 de bărbaţi din Mangalia. Cei mai mulţi au intre 16 şi 46 de ani şi provin din cartierul "Colonişti", din Mangalia, locuit in majoritate de romi. Oamenii sunt aşteptaţi să ajungă măine la Constanţa. Direcţia de Investigaţii Criminale va stabili dacă reclamaţiile făcute sunt adevărate.

×
Subiecte în articol: observator