x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spiru Haret – Episodul 4: Geoană versus Andronescu

Spiru Haret – Episodul 4: Geoană versus Andronescu

de Eugenia Mihalcea    |    18 Iul 2009   •   00:00

Mircea Geoană, preşedintele PSD, a acuzat-o ieri pe Ecaterina Andronescu că nu a consultat PSD în legătură cu ordonanţa pe care intenţionează să o promoveze, prin care absolvenţii "Spiru Haret" ar putea fi nevoiţi să repete licenţa.



"Subiectul Universităţii «Spiru Haret» este un subiect important, dar şi sensibil. Este clar că este nevoie de a ne asigura ca regimul acordării diplomelor să fie transparent şi să reflecte atât calitatea, cât şi cantitatea activităţii de educaţie, dar, în acelaşi timp, e clar că abordarea subiectului nu trebuie să aibă o dimensiune retroactivă, în condiţiile în care este vorba de mii de absolvenţi, unii dintre ei aflându-se deja de câţiva ani în câmpul muncii fie în sistemul de stat, fie în cel privat", a declarat Geoană, conform Realitatea.net.
"Ministrul a acţionat fără să informeze partidul pe acest subiect", a mai spus liderul PSD.

Diplomele studenţilor şi absolvenţilor Universităţii "Spiru Haret" care au urmat specializări neacreditate vor fi anulate în instanţă de Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii universităţii sunt de părere însă că ministerul nu este autorizat să facă acest lucru.

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat joi că absolvenţii unor forme de învăţământ superior neautorizate vor avea la dispoziţie cinci ani pentru a promova un examen de validare şi unul de licenţă, potrivit unei ordonanţe de guvern ce ar putea fi aprobată săptămâna viitoare în şedinţa de guvern. Acest lucru le-ar permite să obţină diplome recunoscute de minister.

×
Subiecte în articol: scoala