x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI a trimis procurorilor 900 de informări

SRI a trimis procurorilor 900 de informări

de Violeta Fotache    |    07 Mar 2011   •   13:17

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, astăzi la şedinţa de bilanţ pe anul 2010 a Ministerului Public, că serviciul pe care îl conduce a trimis anul trecut procurorilor peste 900 de informări de calitate.

“Cooperarea noastră cu Ministerul Public este foarte bună. Peste 900 de informări au fost trimise în 2010 Ministerului Public. Desigur, în activitatea şi misiunea SRI legată de securitatea naţională, legată de culegerea de informaţii pentru securitatea naţională, această activitate este strict reglementată. Noi transmitem informaţii, nu transmitem mijloace de probă, dar calitatea mijloacelor transmise, dacă este validată, poate ajuta foarte mult Ministerul Public în activităţile sale. Anul trecut şi la nivelul unor decizii luate de CSAT, având în vedere nişte priorităţi pe care le cunoaştem cu toţii legate de combaterea evaziunii, a contrabandei, a criminalităţii organizate transfrontaliere, am încercat să ne concentrăm pe aceste fenomene deosebite şi să transmitem informaţii beneficiarilor legali şi mă refer aici la ministere dar şi la Ministerul Public”, a declarat George Maior.

Şeful SRI a mai precizat că se bucură pentru că structura pe care o conduce a putut contribui la ceea ce a realizat Ministerul Public. În finalul discursului său, la rubrica felicitări, George Maior a făcut o precizare care ar putea constitui un fel de “avertisment” la adresa celor lipsiţi de pro-activitate, celor care “tac”. “Sunt convins că şi în 2011 vom avea acelaşi tip de colaborare. Aş vrea să vă felicit încă o dată şi să subliniez că, în contextul în care mulţi vorbesc despre aceste fenomene, foarte mulţi tac”, a conchis Maior. Cu alte cuvinte ar fi unii cu atribuţii în domeniu pentru care felicitările nu-şi au locul?!

×
Subiecte în articol: ministerul public bilanţ SRI informari