x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea bebeluşului ars la maternitatea Bucur este bună

Starea bebeluşului ars la maternitatea Bucur este bună

18 Noi 2009   •   00:00

Starea sănătăţii bebeluşului uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur este bună, la aproape 24 de ore de la operaţia de transplant, iar de luni seară este hrănit natural de mama sa.



Declaraţia a fost făcută de managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu. "Suntem mulţumiţi. Starea micuţului este bună. Aseară (luni seară - n.r.) mama şi-a alăptat copilul. Dar prognosticul rămâne rezervat", a precizat chirurgul care l-a operat pe băieţel. El a mai spus că medicii încearcă să-i inducă mamei o stare cât mai bună şi optimistă, pentru ca aceasta să-şi poată alăpta copilul, lucru important în evoluţia stării sănătăţii micuţului. Bebeluşul a fost supus, luni dimineaţă, unei intervenţii de transplant pe 18% din suprafaţa corpului.

EVOLUŢIE FAVORABILĂ, PROGNOSTIC REZERVAT

După operaţie, Dan Enescu spunea că evoluţia micuţului este favorabilă. "Starea micuţului este stabilă. Dar prognosticul rămâne rezervat. Vorbim despre o operaţie de transplant pe 18% din suprafaţa corpului, zona fiind practic carbonizată, inclusiv parte din muşchi", a declarat Enescu, acesta adăugând că nu a avut un astfel de caz în peste 25 de ani de medicină.  Profesor doctor Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sf. Ioan" - instituţie care are în subordine Maternitatea Bucur, a declarat, luni, că asistentei care era de serviciu în noaptea de 13 spre 14 noiembrie şi l-a uitat pe micuţ în incubator i s-a desfăcut contractul de muncă. În cazul şefului Secţiei neonatologie şi al asistentei-şefe s-a luat măsura reducerii salariilor şi a indemnizaţiilor cu 10% timp de trei luni. În cazul acestora doi, în plus, Ciocâlteu a hotărât schimbarea din funcţii.

Aceste decizii au fost luate în urma anchetei interne efectuate la Maternitatea Bucur, anchetă în cadrul căreia s-au constatat mai multe disfuncţionalităţi.

×
Subiecte în articol: observator