x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 11 iulie 2007

Starea vremii 11 iulie 2007

11 Iul 2007   •   00:00

Codul galben, privind manifestări de vreme mai deosebite, se menţine; codul portocaliu vizează cantităţi de apă mai insemnate intr-o zonă a ţării in care obstacolul muntos işi are rolul său. O parte din aceste cantităţi se pot inregistra in intervale scurte de timp, de pănă la o oră-două, ploi care pot conduce la creşterea nivelurilor răurilor mici din această regiune şi in plus, in albia lor se mai poate acumula ceea ce provine de pe versanţii muntelui.

Codul galben, privind manifestări de vreme mai deosebite, se menţine; codul portocaliu vizează cantităţi de apă mai insemnate intr-o zonă a ţării in care obstacolul muntos işi are rolul său. O parte din aceste cantităţi se pot inregistra in intervale scurte de timp, de pănă la o oră-două, ploi care pot conduce la creşterea nivelurilor răurilor mici din această regiune şi in plus, in albia lor se mai poate acumula ceea ce provine de pe versanţii muntelui. In condiţiile in care şi astăzi va mai fi cald, in sud-estul Romăniei, manifestările de vreme nu vor fi plăcute; vor fi intensificări de vănt, căderi de grindină şi cantităţi mari de apă, care in zona de cămpie nu produc pagube, mai ales că pămăntul este foarte uscat.

(meteorolog Romica Jurca)

Pe litoral

Azi (miercuri):

Vremea va fi călduroasă, iar noaptea va deveni instabilă. Ziua, cerul va fi variabil, dar apoi vor fi innorări, averse, intensificări ale văntului ce pot lua şi aspect de vijelie. Maxime: 26°C... 29°C, iar minime: 17°C... 19°C. Temperatura apei mării se va situa intre: 16°C şi 19°C.

Măine (joi):

Vremea se va răci uşor. Cerul va fi noros şi dimineaţa vor mai fi averse. Apoi, cerul va deveni variabil. Maxime: 22°C... 25°C, iar minime: 15°C... 16°C. Temperatura apei mării se va situa in jurul valorii de 17°C.

Poimăine (vineri):

Cerul va fi variabil, dar numai trecător vor fi condiţii de ploaie slabă. Maxime: 23°C... 27°C, iar minime: 16°C… 18°C. Temperatura apei mării va fi de 17°C... 18°C.

La munte

Azi (miercuri):

Vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta innorări accentuate şi pe arii extinse vor fi averse. Izolat va cădea grindină, iar in zona Orientalilor cantităţile de apă ar putea depăşi local 50...60 l/mp.

Măine (joi):

Vremea va continua să se răcească in toate masivele. Cerul va fi noros şi local vor cădea averse. Cantităţile de apă pot depăşi 25 l/mp.

Poimăine (vineri):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil şi izolat vor fi averse indeosebi in masivele nordice.

×
Subiecte în articol: observator cerul