x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 18 noiembrie 2007 - Avertizare cod galben

Starea vremii 18 noiembrie 2007 - Avertizare cod galben

de Jurnalul National    |    18 Noi 2007   •   00:00

Astăzi şi măine vor fi precipitaţii pe arii extinse, insemnate cantitativ in zona de deal şi de munte. Acestea vor fi la inceput ploi, cu transformare in lapoviţă şi ninsoare, iar la munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune un strat de zăpadă.

Astăzi şi măine vor fi precipitaţii pe arii extinse, insemnate cantitativ in zona de deal şi de munte. Acestea vor fi la inceput ploi, cu transformare in lapoviţă şi ninsoare, iar la munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune un strat de zăpadă. Marţi, aria precipitaţiilor se va restrănge spre sud-estul extrem al ţării, cerul se va degaja şi pe un fond termic, mai rece decăt cel obişnuit la această dată, vremea va fi predominant frumoasă, exceptănd zonele joase, unde se va forma ceaţă. (meteorolog Doina Mărăşoiu)

Avertizare cod galben

ANM a remis ieri o avertizare cu cod galben valabilă pănă măine seară, la ora 24:00. Văntul va prezenta intensificări susţinute, cu precădere azi, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, cu viteze de pănă la 60-70 km/h. In jumătatea sudică a teritoriului, pe arii extinse vor fi precipitaţii, la inceput predominant sub formă de ploaie, care se vor transforma in lapoviţă şi ninsoare, indeosebi in zonele deluroase şi montane.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp in 24 de ore, cu deosebire in Oltenia, in Munţii Banatului şi in Carpaţii Meridionali.

BUCUREŞTI

Azi (duminică):

Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii sub formă de ploaie ziua, cu tendinţă de transformare in lapoviţă sau ninsoare noaptea.

Măine (luni):

Temporar, indeosebi in cursul zilei, vor cădea precipitaţii mixte. Văntul va mai prezenta unele intensificări. Maxima: 2°C, iar minima: - 3°C.

Poimăine (marţi):

Vremea va fi rece, iar cerul variabil. Văntul va sufla in general slab. Maxima: 5°C, iar minima: - 6°C.

La munte

Azi (duminică):

In Meridionali şi Munţii Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp. In restul zonei montane, precipitaţiile vor fi pe arii mai restrănse.

Măine (luni):

Vremea va fi rece, iar cerul mai mult noros. Pe arii relativ extinse in Munţii Banatului, in Meridionali şi de Curbură va ninge. In restul zonei montane, ninsorile vor fi izolate.

Poimăine (marţi):

Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab pănă la moderat. Noaptea şi dimineaţa, mai ales pe văi şi in depresiuni se va produce ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură. Temperatura aerului va marca o uşoară creştere faţă de intervalul precedent.

×
Subiecte în articol: observator