x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 29 noiembrie 2007

Starea vremii 29 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    29 Noi 2007   •   00:00
Starea vremii 29 noiembrie 2007

Zona depresionară, responsabilă de pătrunderea de aer rece, de precipitaţiile şi intensificările de vănt din ultimele zile, rămăne centrată in jumătatea nordică a Rusiei, indepărtăndu-se de Romănia;

Zona depresionară, responsabilă de pătrunderea de aer rece, de precipitaţiile şi intensificările de vănt din ultimele zile, rămăne centrată in jumătatea nordică a Rusiei, indepărtăndu-se de Romănia; o altă formaţiune ce a inceput să se genereze in zona Insulelor Sardinia şi Corsica va aduce un aer mai cald şi nebulozitate, din această noapte, incepănd din sud-vestul Romăniei şi o a treia, de provenienţă nord-atlantică, va ajunge in nord-vestul ţării noastre, incepănd din a doua parte a zilei de vineri. Precipitaţiile vor fi puţine dar aspectul vremii va fi destul de urăt. Şi cum "in orice rău este şi un bine", in astfel de condiţii regimul termic, mai ales cel nocturn, se va ameliora simţitor. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI

Azi (joi):

Vremea va fi predominat frumoasă. Cerul, variabil ziua, se va innora treptat noaptea. Văntul va sufla slab pănă la moderat.

Măine (vineri):

Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: 7°C, iar minima: 0°C.

Poimăine (sămbătă):

Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla moderat. Maxima: 8°C, iar minima: - 3°C.

La munte

Azi (joi):

Vremea va fi predominat frumosă. Cerul va fi variabil, dar se va innora noaptea in Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi sudul Munţilor Apuseni, unde izolat va ninge.

Măine (vineri):

Cerul va fi noros şi temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, in cea mai mare parte a zonei montane.

Poimăine (sămbătă):

Cerul va fi temporar noros. Va ninge local in Carpaţii Orientali şi Munţii Apuseni, iar văntul va prezenta unele intensificări.

Drumeţii - Stăna de Vale - Cantonul Ciripa

Durata: 2 h

Lungime: 6 km

Observaţii: Drum uşor,

practicabil tot timpul anului.

Traseul pleacă din faţa Hotelului Iadolina spre Izvorul Minunilor. După 1/2 km şoseaua asfaltată se termină, iar marcajul nostru incepe urcuşul pe o potecă lată de pe versantul drept al văii. Ajungem la un izvor, iar poteca continuă urcuşul pe deasupra lui pănă ce ajunge la o creastă cu poieni frumoase. Ajungem in Aria Vulturilor, de unde coborăm pănă la firul părăului Aria. După traversarea părăului incepem urcuşul, pănă in Poiana Munceilor, de unde se mai parcurge 1/2 de oră.

×
Subiecte în articol: observator