x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 30 octombrie 2007

Starea vremii 30 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    30 Oct 2007   •   00:00

Trebuie să ne aşteptăm in următoarele 2... 3 zile, la ploi, care incep din vestul şi sud-vestul Romăniei, se extind şi in celelate regiuni, apoi se restrăng ca arie şi lasă loc ceţii ce se va forma in zonele depresionare. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante.

Orice pătrundere de aer rece, de origine polară, in nordul Oceanului Atlantic, favorizează acolo dezvoltarea de cicloni, care la răndu-le preaiau aerul rece, dirijăndu-l deaspura ţărilor vestice, o parte din acesta pătrund in bazinul vestic al Mării Mediterane, a carei apă mai păstrează căldura acumulată vara şi astfel se generează alte sisteme noroase, care ajung şi in Peninsula Balcanică şi in Romănia cu ploi. La o astfel de situaţie trebuie să ne aşteptăm in următoarele 2... 3 zile, la ploi, care incep din vestul şi sud-vestul Romăniei, se extind şi in celelate regiuni, apoi se restrăng ca arie şi lasă loc ceţii ce se va forma in zonele depresionare. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI

Azi (marţi):

Cerul va fi temporar noros, iar văntul in general slab. Dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.

Măine (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, temporar va ploua.

Maxima: 16°C, iar minima: 8°C.

Poimăine (joi):

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie slabă. Spre sfărşitul intervalului va fi ceaţă. Maxima: 14°C, iar minima: 4°C

La munte

Azi (marţi):

Cerul va fi variabil, cu innorări indeosebi noaptea in Occidentali şi vestul Meridionalilor, unde pe arii restrănse va ploua.

Măine (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse ziua, in Occidentali şi Meridionali, iar seara şi noaptea, in Orientali. In zona inaltă va fi lapoviţă şi ninsoare.

Poimăine (joi):

Cerul va fi temporar noros. Izolat va ploua slab in Munţii Banatului şi in Meridionali, iar pe văi mai ales dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă şi pe arii restrănse burniţă.

Drumeţii

Cabana Dămbul Morii - Cheile Şapte Scări - Fosta Cabană Piatra Mare

Traseul porneşte de la Dămbul Morii. Se urmăreşte drumul forestier, care se indreaptă spre sud-est. La confluenţa Văii Pojarului cu Valea Şipoaia, drumul urmează spre sud , traversănd apa pe un pod, apoi se merge la stănga pe Valea Şipoaia. După ce traversează apa, poteca conduce spre Prăpastia Ursului. Se traversează cele şapte trepte ale cascadelor, cu inălţimi de pănă la 30 m. La capătul de sus al cheilor, o altă potecă face legătura spre Prăpastia Ursului, prin partea din amonte a cheilor, indreptăndu-se către fosta Cabană Piatra Mare. Urmează un urcuş mai dificil din cauza bolovanilor. Ajungănd la marginea pădurii poteca se indreaptă spre Poiana Şura de Piatră. La intoarcere se poate folosi acelşi traseu.

×
Subiecte în articol: observator