x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii - 8 aprilie 2008

Starea vremii - 8 aprilie 2008

de Anca Ardeleanu    |    08 Apr 2008   •   00:00

Săptămîna care tocmai a început se va derula sub semnul căldurii, dar şi al instabilităţii atmosferice. Astfel: minimele nocturne vor fi în creştere, iar maximele de la o zi la alta cresc şi scad, dar şi aşa vremea va fi mai caldă decît în mod normal la această dată

Comentariul specialistului:

Săptămîna care tocmai a început se va derula sub semnul căldurii, dar şi al instabilităţii atmosferice. Astfel: minimele nocturne vor fi în creştere, iar maximele de la o zi la alta cresc şi scad, dar şi aşa vremea va fi mai caldă decît în mod normal la această dată; ploile vor fi pre­zente, cel puţin în zilele de miercuri şi de joi, în toate regiunile, dar nu în cantităţi ca în cursul zilei de duminică, în 24 de ore, de dumincă dimineaţa – pînă luni dimineaţa, în Muntenia şi în partea estică a Olteniei, acestea s-au încadrat în general între 30 şi 40 de l/mp, ceea ce ar însemna aproape normalul pluviometric al lunii aprilie. meteorolog Romica Jurca

 

Azi în ţară

Bacău   21°C

Baia Mare        16°C

Braşov 18°C

Buzău   23°C

Cluj-Napoca    17°C

Constanţa         20°C

Craiova            23°C

Deva    21°C

Galaţi   22°C

Iaşi       21°C

Miercurea Ciuc 15°C

Oradea             17°C

Piteşti   21°C

Sibiu     19°C

Suceava           17°C

Târgu-Mureş    18°C

Timişoara         21°C

 

La munte:

Azi (marţi):

Vremea va fi caldă. Cer variabil, înnorat spre seară şi noap­­tea în Carpaţii Occidentali,

unde local va ploua.

Mîine (miercuri):

Cerul va fi temporar noros şi local va ploua. Vîntul va prezenta intensificări trecătoare. Tempera­tura aerului va scădea uşor.

Poimîine (joi):

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi local în restul zonei. Vîntul va sufla slab şi moderat.

 

Bucureşti

max.     23°C

min.        8°C

Azi (marţi):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vîntul slab, pînă la moderat.

Mîine (miercuri):

Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi noros şi vor fi condiţii ca trecător la amiază să plouă slab. Maxima: 19°C, iar minima: 7°C.

Poimîine (joi):

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie ziua.

Maxima: 19°C, iar minima: 7°C.

 

Drumeţii:

Victoria-Portiţa Viştei Mari Din oraşul Victoria pornim pe drumul forestier către Complexul turistic Sîmbăta. După 5 km continuăm pe drumul forestier ce se desprinde spre dreapta. După încă 5 km începe poteca ce ne conduce în urcuş pe Muchia Zănoagei. După 4 1/2 ore ajungem la limita de sus a pădurii. Urmează o porţiune relativ uşoară, care la finalul ei devine obositoare din cauza celor 550 m diferenţă de nivel şi a grohotişurilor. Ajungem pe creasta principală, la 2.310 m, în Portiţa Viştei Mari. În partea opusă crestei se deschide Valea Rea, unde nu departe de Lacul din Valea Rea se află refugiul Salvamont. De aici, unde ne aflăm, pornesc mai multe trasee: spre vest, Şaua Podragu; spre est, Fereastra Mare; spre sud pe Valea Rea la Nucşoara.

×
Subiecte în articol: observator