x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statul român scoate la licitație, în premieră, monede virutale BITCOIN și Ethereum

Statul român scoate la licitație, în premieră, monede virutale BITCOIN și Ethereum

02 Oct 2020   •   10:17
Statul român scoate la licitație, în premieră, monede virutale BITCOIN și Ethereum

Agenția Nțională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) scoate la licitația publică, în premieră, monde virtuale BITCON și Ethereum, măsura fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, a anunțat, vineri, Ministerul Justiției. 

Pentru a putea participa la licitație este necesară parcurgerea unei proceduri de înregistrare pe platforma online a ANABI, disponibilă la adresa anabi.just.ro/licitatiionline/register.

„Având în vedere natura bunului mobil scos la licitaţie, la finalizarea procedurii, adjudecatarul va trebui să comunice agenţiei, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacţionare de monedă virtuală. Platforma trebuie să aparţină unei entităţi juridice care se supune normelor legislative privind funcţionarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică. Totodată, respectiva platformă trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip 'cunoaştere a clientelei' (KYC - know your customer) şi să respecte procedurile şi standardele interne şi internaţionale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor", se menționează în comunicatul transmis de Ministerul Justiției. 
 
 

×