x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Steagul Ungariei, interzis pe primăriile din Harghita

Steagul Ungariei, interzis pe primăriile din Harghita

09 Ian 2013   •   10:34
Steagul Ungariei, interzis pe primăriile din Harghita

Prefectul judeţului Harghita, Andrei-Jean Adrian, le-a cerut primarilor din judeţ să dea jos de pe primării steagurile altor state decât România.

„Pe majoritatea clădirilor instituţiilor publice şi ale primăriilor din judeţ au fost arborate şi alte steaguri în afara drapelului României", a afirmat reprezentatul Guvernului în Harghita, potrivit RTV.net.

Andrei-Jean Adrian a făcut apel la înţelepciunea primarilor de a respecta prevederile legale, subliniind că legile nu au caracter facultativ şi a adăugat că nu doreşte să fie pus în situaţia de a aplica sancţiuni, anunţă radiomures.ro.

Printr-o circulară a prefectului, se aminteşte că arborarea altor drapele decât cel naţional este sancţionată cu amendă de până la 5.000 de lei, în cazurile în care arborarea nu se face în condiţiile admise de Legea 75/1994 care stipulează că alte steaguri pot fi ridicate pe sediile unor instituţii ale statului doar pe timpul unor vizite oficiale de stat ale unor demnitari străini sau cu ocazia unor reuniuni internaţionale.×