x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

11 Noi 2008   •   00:00

RAMSAR ÎN ROMĂNIA:
România va găzdui în prima parte a anului 2012 cea de-a unsprezecea reuniune a Conferinţei Părţilor la Convenţia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanţă internaţională.

Decizia de a organiza această reuniune în România a fost luată cu ocazia celei de-a zecea reuniuni a Conferinţei Părţilor, care a avut loc în perioada 28 octombrie-4 noiembrie 2008, la Changwon, în Coreea de Sud. Conferinţa Părţilor la Convenţia de la Ramsar este organismul în care cele 158 de state contractante stabilesc modalităţile de punere în aplicare a prevederilor acestui acord internaţional important în cadrul eforturilor de protejare a mediului în lume.

ANTIINUNDAŢII
Prevenirea şi limitarea efectelor inundaţiilor în regiunea Giurgiu-Ruse este obiectivul principal al unui proiect transfrontalier lansat ieri la Giurgiu. Proiectul se va desfăşura în perioada 2008-2009 şi, la finalul acestuia, vor fi realizate: o structură permanentă transfrontalieră pentru probleme de mediu în regiunea Giurgiu-Ruse, două cursuri de instruire pentru autorităţile şi instituţiile implicate în limitarea dezastrelor din zona Giurgiu-Ruse, un studiu şi un ghid în domeniu, care vor fi publicate în 200 de exemplare. De acest proiect vor beneficia circa 43.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: verde!