x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

19 Dec 2008   •   00:00
Ştiri

NOTE BUNE LA MATERNĂ: Promovabilitatea la teza cu subiect unic la Limba şi literatura maternă a fost de 88,60% la clasa aVII-a şi de 91,51% la clasa a VIII-a.



Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, 9.910 de elevi (88,60%) de clasa a VII-a care au susţinut la 25 noiembrie teza cu subiect unic la Limba şi literatura maternă au obţinut note peste 5. Note între 9 şi 9,99 au luat 2.527 de elevi. De asemenea, au fost 821 de şcolari care au primit nota 10. La nivelul clasei a VIII-a, teza a fost susţinută de 11.245 elevi, dintre care 10.291 de elevi au primit note de 5 şi peste 5.

DIPLOME CU ANTET NOU
Schimbarea denumirii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării poate constitui o problemă pentru diplomele de studiu ale absolvenţilor de facultate, după cum atrage atenţia rectorul Academiei de Studii Economice (ASE), Ioan Roşca. În opinia rectorului, schimbarea denumirii ministerului ar duce la decredibilizarea diplomelor româneşti în afara graniţelor ţării. "Ministerul acesta generează documente şcolare. Închipuiţi-vă că diploma unui absolvent are în acest an un antet, iar anul viitor altul", a explicat Roşca.

"NU" VACCINĂRII
Un număr de 1.382 de părinţi din judeţul Bacău au refuzat ca fiicele lor să fie vaccinate împotriva cancerului de col uterin, în cadrul campaniei "Protejează-ţi fiica". Dintre cele 1.480 de eleve de clasa a IV-a înscrise la şcolile din judeţ, doar 48 vor fi vaccinate, informează Mediafax. "Către unităţile în care s-au înregistrat acorduri s-au repartizat toate cele 48 de doze, care se vor administra până la 19 decembrie. Cea de a doua doză urmează să fie făcută în perioada 12-30 ianuarie 2009", a declarat Oana Mocondoi, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Bacău.

×
Subiecte în articol: scoala