x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

06 Feb 2009   •   00:00

6 februarie 2009

FĂRĂ PRIME ŞI SPORURI
Profesorii ar putea ieşi în stradă din cauza tăierii sporurilor şi a primelor. Pot izbucni proteste la nivelul şcolilor, din cauză că “angajaţii nu şi-au primit al 13-lea salariu”, a precizat Constantin Ciosu, secretar general al Federaţiei Educaţiei Naţionale. “Avem semnale că în multe judeţe – printre care Sibiu, Galaţi, Teleorman – salariile pe ianuarie nu vor fi primite la timp şi integral din cauza ordonatorilor de credite care au respins statele de plată, solicitând eliminarea orelor suplimentare, a premiului de 2% şi a salariului de merit”, a completat Ciosu.

CAMPANIE “VERDE”
Studenţii de la Universitatea Tehnică din Cluj, membri ai Organizaţiei BEST, vor ecologiza campusurile din Observator şi Mărăşti. În campania denumită “Green Week” studenţi voluntari vor colecta maculatura rămasă după sesiune, chiar din camerele de cămin. Aceasta va fi transportată direct la centrele de colectare şi va fi valorificată. Studenţii de la Organizaţia BEST din Cluj îşi propun astfel să-şi sensibilizeze şi să îşi responsabilizeze colegii în privinţa respectării mediului înconjurător, iar acţiunea lor se află deja la a doua ediţie. (L.A.)

UB, ÎN TOP
Universitatea Bucureşti (UB) este singura din ţară prezentă în topul “The Times Higher Education” 2008 al celor mai bune universităţi din lume. Universitatea este prezentată pe locul 512. Potrivit purtătorului de cuvânt al universităţii, Aurel Ghimpu, “este un lucru extraordinar că o universitate
românească se află în primele 600 ale lumii, clasificarea făcându-se din 18.000 de universităţi”.
Ierarhia are drept criterii de departajare performanţele ştiinţifice, precum şi evaluarea studenţilor participanţi la programele de mobilităţi.

×
Subiecte în articol: scoala