x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Ian 2009   •   00:00

16 ianuarie 2009



PĂRINŢI PAZNICI
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a explicat ieri, la Focşani, că, în cazul în care directorii nu au banii necesari pentru angajarea unor societăţi de pază în şcoli, atunci pot ajunge la diverse înţelegeri cu părinţii. Făcând referire la incidentul de miercuri, de la un liceu din Capitală, unde un elev a fost atacat cu sabia, Andronescu a spus că “şcoala aceea părea că este o instituţie a nimănui”. “Eu am un exemplu în judeţul Constanţa, unde un director a reuşit să îi convingă pe părinţi să păzească ei şcoala, prin rotaţie”, a precizat ministrul. (Rompres)

“TOŢI LA GRĂDINIŢĂ”

Un proiect pentru reducerea numărului de preşcolari care nu merg la grădiniţă va fi implementat în acest an în peste 400 de comunităţi dezavantajate, cu o populaţie romă numeroasă. Proiectul “Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I”, în valoare de 5 milioane de euro, are drept scop creşterea accesului la educaţie al copiilor din comunităţi defavorizate, cu precădere romi. Programul este implementat în perioada noiembrie 2008 – decembrie 2009, cu finanţare de la UE. Potrivit coordonatorului, Gheorghe Sarău, în program vor fi incluşi 8.000 de copii.

FESTIVALUL EMINESCU

Festivalul Naţional “Mihai Eminescu”, organizat de Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, sub egida Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în incinta Palatului Naţional al Copiilor, a debutat ieri.  Până la 18 ianuarie, copii din toată ţara vor participa la competiţii muzicale şi de interpretare. La secţiunea de muzică au evoluat ieri Seminariile Teologice din Bucureşti şi Târgovişte şi mai multe licee şi colegii din Bucureşti, Hunedoara, Ilfov şi Teleorman, care au interpretat lucrări celebre ale lui Mihai Eminescu.

×
Subiecte în articol: scoala