x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Ian 2009   •   00:00

23 ianuarie 2009



ŞCOLAR INFRACTOR
Un elev de 15 ani este cercetat penal după ce, fiind prins fără bilet în troleibuz, a ameninţat cu un cuţit controloarele Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa. Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) "Tomis" – Constanţa, lt. col. Sorin Mustăţea, a informat, ieri, că incidentul s-a petrecut în troleibuzul 48, după ce echipa de control a RATC i-a solicitat minorului să nu coboare din mijlocul de transport. El fusese depistat fără bilet. Jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale. (Agerpres)

BURSE STUDENŢEŞTI

Studenţii cu rezultate foarte bune pot participa la cea de-a treia ediţie a Programului de burse Scholar Leaders, acordate de GE Foundation. La program se pot înscrie tinerii din anul doi de la Politehnica din Timişoara, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj, Academia de Studii Economice şi Universitatea Politehnică din Bucureşti, care studiază economie, management, inginerie şi tehnologie. Cererile de înscriere se pot depune până pe 13 februarie la Biroul European al Institutului Internaţional de Educaţie.

NET VERSUS CITIT

Copiii abandonează cărţile în favoarea tehnologiilor de ultimă generaţie, care le ocupă circa 6 ore pe zi şi care le transformă camerele în adevărate centre multimedia, este concluzia unui studiu realizat în Marea Britanie, de ChildWise. Tinerii abandonează lectura şi jocul în aer liber în favoarea petrecerii a circa şase ore pe zi în faţa ecranului tv, a calculatorului, a consolei de jocuri sau a telefoanelor mobile. Această tendinţă a tras un semnal de alarmă, pentru că noua generaţie va avea de luptat pentru a concura în lumea adulţilor.

×
Subiecte în articol: scoala