x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Feb 2009   •   00:00

20 februarie 2008



MANUAL ECO
Aproximativ 100.000 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a din 25 de localităţi vor învăţa, începând cu semestrul al II-lea, să colecteze selectiv deşeuri cu ajutorul unui manual lansat, ieri, de Ecorom Ambalaje. Manualul "Învăţăm să reciclăm ambalajele" va ajunge în 25 de localităţi din ţară şi în sectoarele 3 şi 6 din municipiul Bucureşti. Cartea este însoţită de un material informativ referitor la gestionarea deşeurilor de ambalaje, destinat sprijinirii profesorilor în derularea cursului. Versiunea on-line a manualului poate fi accesată pe www.ecoromambalaje.ro. (Agerpress)

UBB, ÎN CRIZĂ

Criza economică loveşte şi în veniturile Universităţii "Babeş-Bolyai"(UBB) Cluj. Fondurile pe care universitatea le va primi de la stat vor fi reduse cu 22 de milioane de euro. Domeniul care va avea de suferit cel mai mult va fi cel al cercetării, care va primi cu 22% mai puţin decât anul trecut, conform rectorului universităţii, Andrei Marga. În acest context, UBB îşi va creşte numărul de studenţi şi a lansat deja, în premieră în România, admiterea postdoctorală. Pe de altă parte, universitatea va apela la fondurile proprii pentru a nu mări taxele de şcolarizare. (Lacrima Andreica)

LIBER ÎN CLUBURI

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a încheiat un parteneriat cu Clubul Bamboo din oraş, astfel încât, pentru suma de 10 lei, liceenii aflaţi în ultimul ciclu de studii vor putea intra în club, duminica, între orele 16:00 şi 23:00. Reprezentanţii ISJ Cluj spun că au semnat acest parteneriat dorind să ofere şanse egale la distracţie tuturor elevilor şi că duminica nu vor fi servite băuturi alcoolice în intervalul orar menţionat. Pe de altă parte, angajaţii clubului au protestat zilele acestea pe motiv că nu şi-au primit salariile. Conducerea clubului nu a confirmat informaţia. (Lacrima Andreica)

"ÎMBLĂNZIREA CĂRŢILOR"

Fundaţia Calea Victoriei şi Facultatea de Litere lansează pe 25 februarie, la Teatrul Odeon, campania "Îmblânzirea Cărţilor". Proiectul îşi propune să apropie tinerii de lectură şi cărţi. Astfel, pe 25 februarie, de la 17:30, va avea loc o discuţie despre Epopeea lui Ghilgameş. Gazdele evenimentului vor fi Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, Dragoş Galgotiu, regizorul spectacolului de teatru "Epopeea lui Ghilgameş", şi Elena Mazilu-Ionescu, conf. dr. la Facultatea de Litere. Elevii şi studenţii care vor participa vor beneficia de intrare gratuită la primele reprezentaţii ale spectacolului. (E.M.)

×
Subiecte în articol: scoala