x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Feb 2009   •   00:00

27 februarie 2009



PREADMITERE LA ASE
Tinerii care vor să dea admitere la Academia de Studii Economice (ASE) îşi pot testa cunoştinţele gratuit, prin serviciul online “Preadmitere ASE 2009”. Candidaţii vor avea posibilitatea să soluţioneze online, la adresa www.ase.ro, un număr nelimitat de teste. Problemele se formează dintr-o bază de subiecte la disciplinele geografie, economie, matematică şi limbi străine, cu probe date la admitere în anii 2004, 2005, 2006, 2007. Tinerii vor putea beneficia de sinteze online la economie şi vor putea simula examenul de admitere prin soluţionarea de teste-grilă complete. (Agerpres)

NEAUTORIZATE
Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să nu autorizeze două dintre cursurile Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj. Cursurile sunt ţinute la Gheorgheni şi Sighetu Marmaţiei şi este vorba despre specializările “Măsurători terestre şi cadastru” la nivel de licenţă. Oficialii UBB spun că studenţii deja înscrişi la această specializare nu vor avea de suferit, pentru că autorizaţia există la structura din Cluj, iar cei care studiază în cele două localităţi, în acest domeniu, vor putea să-şi obţină diplomele la Cluj, la finalul studiilor. (Lacrima Andreica)

PRACTICA IT

Studenţii Facultăţii de matematică, informatică din Constanţa pot susţine stagii de practică la companii specializate din ţară şi din străinătate, în cadrul proiectului IT Academy, lansat ieri la Constanţa. În cadrul conferinţei IT Academy, studenţii, dar şi tinerii pasionaţi de domeniul IT au posibilitatea de a interacţiona direct cu firmele specializate în domeniu şi de a participa la training-uri oferite de acestea. Dintre participanţi, 20 vor avea oportunitatea de a susţine stagii de practică, pe parcursul a patru săptămâni, la companii specializate.

CU BRICEAGUL LA ŞCOALĂ
Un elev de 11 ani din Tulcea este cercetat pentru port de armă albă şi ameninţare, după ce şi-a ameninţat colegii cu un briceag. Potrivit conducerii Inspectoratului de Poliţie Tulcea, la Şcoala nr. 2 din Tulcea, un băiat în vârstă de 11 ani, elev în clasa a V-a, şi-a ameninţat colegii cu un briceag. Pentru că nu se poate întocmi dosar penal pe numele elevului, urmează ca Parchetul Judeţean să dea o soluţie în acest caz. Un bilanţ întocmit de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea arată că mai multe unităţi şcolare din judeţ prezintă un risc mediu şi mare de infracţionalitate.

×
Subiecte în articol: scoala