x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Mar 2009   •   00:00

6 martie 2009



CURSURI DESPRE CHINA
Elevii se pot înscrie la un nou curs al Fundaţiei Calea Victoriei din Bucureşti - "Paşi în lumea chineză", care va începe la 1 aprilie. Ei pot descoperi care este adevărata faţă a Chinei, dacă înseamnă doar oameni cu ochii oblici, lucrurile mici şi migălos lucrate sau mai mult decât atât. Mugur Zlotea, preparator la Catedra de limba chineză a Universităţii din Bucureşti, va explica în cele zece ateliere de ce se spune că această ţară are o tradiţie milenară. Preţul cursului este de 300 lei de persoană, iar mai multe detalii se pot găsi pe www.fundatiacaleavictoriei.ro. (E.M.)

ÎNVĂŢĂMÂNT SPECIAL
Cadrele didactice de sprijin (itinerante) au participat în februarie la ajutorarea a 426 de elevi cu cerinţe speciale. Astfel, Şcoala specială nr. 7 din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar şi Sindicatul învăţământ special şi protecţia copilului FEN, a organizat ieri cercul pedagogic "Serviciile educaţionale de sprijin, între teorie şi practică". Cercul s-a concentrat pe trei paliere tematice: îmbunătăţirea randamentului şcolar, ameliorarea comportamentului şi reducerea absenteismului şi a abandonului şcolar. (Şerban Cionoff)

LANSARE DE PROIECTE
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) a anunţat lansarea competiţiilor pentru proiecte de cercetare-dezvoltare şi inovare, finanţate din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice". Beneficiari eligibili sunt întreprinderile care stabilesc cu organizaţiile de cercetare un acord de parteneriat pentru realizarea activităţilor de cercetare-dezvoltare.
Termenul-limită de depunere a proiectelor este 4 iunie 2009. Propunerile de proiecte se vor depune la adresa http://structurale.ancs.ro.

SALARIILE ÎNAPOI
Profesorii din municipiul Focşani au fost somaţi de Primărie să dea salariile de merit înapoi, din cauză că acestea au fost date în lunile ianuarie şi februarie 2009, când bugetul de stat nu era aprobat. Potrivit Biroului de presă al Primăriei Focşani, salariul de merit primit de profesori pe luna ianuarie va fi oprit din lefurile dascălilor pe lunile următoare. Întregul scandal a pornit însă când contabilii Primăriei au observat că o parte din angajaţii şcolilor din municipiu - care nu fac parte din categoria cadre didactice - a primit aceste salarii, deşi legea nu permite acest lucru. (Dana Lepădat)

×
Subiecte în articol: scoala