x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Apr 2009   •   00:00
CAZUL CHIŢAC
Cererea lui Mihai Chiţac de prelungire a termenului de întrerupere a pedepsei va fi discutată la 14 aprilie. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a luat ieri această decizie pentru că expertiza medicală în cazul fostului general nu a fost încă redactată. Fostul general Mihai Chiţac s-a întors, duminică, în jurul orei 16:30, în Penitenciarul Jilava, pentru a fi reîncarcerat, el având de executat o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

VAMA SCULENI
Un ilfovean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins că a încercat să scoată din ţară un autoturism de lux folosind o procură falsă. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în Bucureşti, marca Rolls Royce, model Phatom, fabricat în 2008, care aparţinea unei firme de leasing. La control, poliţiştii de la Vama Sculeni au constatat că împuternicirea şoferului pentru a conduce autotu­rismul este falsă. Mai mult, s-a stabilit că societatea de leasing nu eliberase nici o procură pe numele bărbatului şi nu acceptase ca maşina să iasă din ţară.

MEDICI CRITICAŢI
Medicii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti critică refuzul medicilor de familie de a face o gardă pe lună la Salvare. Directorul SAMB, doctor Alis Grasu, a precizat că medicii de familie ar fi plătiţi şi că aceştia nu ar trata urgenţe, ci ar efectua numai consultaţii la domiciliu. Serviciile de ambulanţă pun la dispoziţia medicilor de familie, gratuit, sistemul de alertare, ambulanţe de consultare la domiciliu şi ambulanţieri care îi vor însoţi la bolnavi. O asemenea colaborare ar veni în ajutorul medicilor de pe Salvare şi ar avea beneficii foarte mari pentru pacienţi, susţine directorul SAMB. (O.A.)

PRIMĂRIE SPARTĂ
Seiful Primăriei localităţii dâmbovi­ţ­ene Cojasca a fost furat în noaptea de luni spre marţi. Primarul comu­nei Cojasca, Victor Gheorghe, a decla­rat că a fost anunţat, la ora 5:00, de către paznicul instituţiei, că seiful în care se aflau aproximativ 120.000 de lei a fost furat. "Funcţie de cerce­tă­rile poliţiştilor, paznicul ar putea fi tras la răspundere", a declarat primarul localităţii Cojasca. Paznicul susţine că a ieşit din sediu în jurul orei 3:00, pentru circa o jumătate de oră, iar când s-a întors a observat că seiful dispăruse.

GRIBENCO
Criminaliştii braşoveni au cerut o contraexpertiză ADN în cazul Gribenco. Asta, deşi expertiza iniţială a IML Bucureşti îl incriminează 100% pe basarabean. Un alt element adăugat în ultimele zile la ancheta criminaliştilor braşoveni în cazul Gribenco a fost obţinerea unor do­vezi potrivit cărora basarabeanul a comandat o armă din Republica Mol­dova, în afară de pistolul pe care-l deţinea, care i-a fost livrată printr-un intermediar. Nu se ştie deocamdată dacă respectiva armă a fost folosită la jaful armat. (Libiu Mateescu)

×
Subiecte în articol: observator