x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Apr 2009   •   00:00

2 aprilie 2009



JURNALUL, LA TÂRG
Jurnalul Naţional vă aşteaptă la cea de-a VII-a ediţie a Salonului Expoziţional Primăvara Cadourilor. Veţi găsi aici volume din colecţia Biblioteca pentru toţi, cea mai bună muzică de colecţie, precum şi cele mai interesante cărţi din colecţia Viaţă sănătoasă. Târgul organizat de Amplus International Ltd. se desfăşoară în perioada 2-5 aprilie, la Palatul Naţional al Copiilor. Programul de vizitare este zilnic între 11:00 şi 19:00, iar duminică, între 11:00 şi 16:00. Intrarea este liberă. (A.V.)

DECIZIE SGUEGLIA
Autorul triplului asasinat din Giuleşti din 2005 a fost condamnat la detenţie pe viaţă, ieri. Pe parte civilă, Curtea de Apel a menţinut decizia instanţei inferioare prin care elveţianul era obligat să plătească familiei celor ucişi trei milioane de euro. Elveţianul Pierre Francois Sgueglia şi-a ucis iubita, Alina Marilena Pantazi, pe soţul acesteia şi pe mama fetei.

FILTRE RUTIERE
Poliţiştii au organizat, ieri, filtre în Dâmboviţa, în căutarea celor care au jefuit, în noaptea de luni spre marţi, seiful Primăriei Cojasca. În momentul comiterii jafului, paznicul Primăriei Cojasca nu a auzit nimic suspect. Clădirea nu are sistem de alarmă sau camere video de supraveghere, hoţii forţând uşa de termopan de la intrare şi furând casa de bani.

BOMBĂ LA TIMIŞOARA
Alarmă falsă cu bombă ieri pe Aeroportul Timişoara. Din această cauză, trei curse Carpatair care ar fi trebuit să ajungă la Timişoara au aterizat pe Aeroportul Internaţional Arad. Directorul Aeroportului din Arad, Dan Bălăcel, a declarat că acele trei curse au venit de la München, Düsseldorf şi Chişinău şi urmau să aterizeze pe aeroportul din Timişoara, însă nu au primit aprobările, ca urmare a unei ameninţări cu bombă. Ulterior, cele trei curse au zburat la Timişoara.

MUZEUL ŢĂRANULUI
Muzeul Ţăranului Român găzduieşte expoziţia "Europenii necunoscuţi" semnată de scriitorul Karl-Markus Gauss şi fotograful Kurt Kaindl. De la ora 18:00, se va desfăşura atelierul "Minorităţile europene şi contribuţia lor la cultura Europei". Aici se va discuta despre minorităţile necunoscute: arbăreşii din Calabria, aromânii din Macedonia, degheşii şi ţipterii din Slovacia, sefarzii din Sarajevo, sorbii din Lausitz, asirienii din Suedia, gottscheenii din Slovenia, germanii de la Marea Neagră şi germanii memel din Lituania. Expoziţia poate fi vizitată până la 6 aprilie, la Sala Oaspeţi.

SELECŢIE CERCETAŞI
MApN a lansat ieri selecţia pentru a şasea ediţie a "Taberei de vară pentru cercetaşi". Concursul, care este destinat elevilor de liceu din clasele IX-XI, se va desfăşura între 9 şi 16 august, la Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă din Braşov, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Aeriene. Concursul de selecţie cuprinde două etape, în care se testează cunoştinţele elevilor despre Armata română şi NATO. Detalii suplimentare pe site-ul http://www.mapn.ro/tabara/.

×
Subiecte în articol: observator