x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Apr 2009   •   00:00

5 aprilie 2009

CARACAL:PREMIERUL, LA TEATRU
Ieri seară la Teatrul Naţional din Caracal - deschis după 22 de ani, premierul Emil Boc a fost prezent la piesa de teatru "Străin în noapte", cu Florin Piersic şi Emilia Popescu. La spectacol au mai fost prezenţi ministrul Culturii, Theodor Paleologu, fostul premier Adrian Năstase, alături de soţie, şi fostul ministru al Culturii Mona Muscă. "O seară de excepţie, cu oameni de excepţie, într-un teatru extraordinar, care demonstrează că teatrul poate fi făcut oriunde în România dacă sunt oameni de suflet", a declarat premierul.

DECIZIE:CAZUL BECALI, PE MÂINE
Judecătorii au decis ca recursul în cazul arestării lui Gigi Becali să se judece mâine, la Tribunalul Bucureşti. Ieri, Judecătoria Sectorului 1 a explicat care au fost motivele care au stat la baza arestării preventive. Instanţa a consemnat că cele trei victime sunt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu. Magistraţii au dat decizia luând în considerare şi declaraţiile a şase martori. Judecătoria Sectorului 1 motivează decizia de arestare a lui Becali prin faptul că el ar fi recunoscut indirect săvârşirea faptei de care e acuzat.

PENTRU COPII:CENTRU DE ZI, ÎN HERĂSTRĂU
Proiectul pilot pentru amenajarea primului Centru multifuncţional de zi pentru copii a fost prezentat ieri de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Primul centru se va deschide în parcul Herăstrău, din Bucureşti, prin transformarea pavilionului în construcţie ecologică. Primarul Oprescu a declarat că este prevăzută amenajarea unor astfel de centre în toate parcurile din Capitală.

ÎNCONDEIEREA:OUĂLE DE PAŞTI, LA MUZEUL TĂRANULUI
Săptămâna aceasta, maeştrii încondeierii îşi aşteaptă ucenicii la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Maria, Aniţa şi Ioan Zinici, bucovineni de la Izvoarele Sucevei, povestesc la Muzeul Ţăranului Român despre tainele incondeierii oului de Paşti. Expoziţia a fost deschisă ieri, la ora 11:00, şi se poate vizita până la 9 aprilie, între orele 10:00 şi 18:00, intrarea fiind liberă.

PERICOL:FOCAR DE TRICHINELOZĂ ÎN ALBA
Un nou focar de trichineloză a fost depscoperit într-o gospodărie din Judeţul Alba. 19 persoane sunt suspecte de îmbolnăvire, după ce au consumat carne de porc
infestată cu trichinella spiralis. Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit focarul de trichineloză într-o gospodărie din comuna Berghin, după ce proprietarul acesteia a sacrificat un porc.

×
Subiecte în articol: observator