x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Apr 2009   •   00:00

6 aprilie 2009



EXAMEN ANULAT
Tribunalul Bucureşti a anulat examenul de admitere la doctorat ASE domeniul Marketing, sesiunea septembrie 2008. Decizia magistraţilor survine acţiunii în instanţă a unei foste studente, care susţine că admiterea la doctorat s-a făcut cu încălcarea regulamentului. Hotărârea Tribunalului nu este însă definitivă. Mara Popescu a acţionat în instanţă Şcoala Doctorală ASE Bucureşti, cerând anularea examenului, motivând că a fost încălcat în repetate rânduri regulamentul privind admiterea la studiile universitare de doctorat.
MARAMUREŞ
Poliţiştii de frontieră au depistat în trafic un TIR care transporta două utilaje industriale furate din Europa Occidentală. Şoferul autotrenului nu a oprit la semnalul poliţiştilor de frontieră, astfel că s-a pornit în urmărirea TIR-ului. Odată reţinut, s-a efectuat un control în urma căruia s-au descoperit două vehicule, în valoare de peste 80.000 de euro, un tractor şi un buldoexcavator. Întrucât şoferul nu a putut prezenta acte de provenienţă, i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt.
PROTEST LA GIURGIU
Aproximativ 50 de locuitori ai comunei Daia au protestat ieri faţă de amplasarea gropii de deşeuri a judeţului în localitatea lor. Oamenii se tem că realizarea acestui obiectiv le va afecta mediul şi pânza freatică. Ei spun că sunt în stare să se lege cu lanţuri de utilajele care vor începe lucrările la groapa de gunoi. Autorităţile judeţene sunt însă nemulţumite că investiţia este întârziată cu doi ani din cauza împotrivirii locuitorilor din zonă.
MORT ÎN MINĂ
Un miner de la EM Paroşeni din Valea Jiului a murit în subteran după ce un strat de cărbune s-a prăbuşit peste el. Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Paramedicii de la SMURD au încercat mai bine de o oră să îl salveze pe bărbat, dar acesta a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Victima, Gheorghe Costea, în vârstă de 48 de ani, era tatăl a patru copii. În cauză a început o anchetă desfăşurată de inspectorii de muncă şi de procurori. (Monalise Hihn)
BANCOMAT SPART
Poliţiştii bucureşteni au prins şase persoane care ar fi furat duminică dimineaţă un bancomat de la Institutul de Geriatrie "Ana Aslan" din judeţul Ilfov. În jurul orei 4:00, cei şase i-au imobilizat pe paznicii de la obiectivul respectiv, au tăiat bancomatul şi au plecat cu el. Hoţii au fost prinşi pe raza Sectorului 1.

PRĂBUŞIT LA ŞIRIA
Un avion de mici dimensiuni în care se aflau două persoane s-a prăbuşit, aseară, în localitatea arădeană Şiria. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Sorina Ambruş, după primele cercetări, avionul folosit pentru cursuri de pilotaj s-a prăbuşit de la o înălţime mică, pe un deal unde nu există case, în apropierea unui aeroclub. Conform sursei citate, cei doi ocupanţi ai aparatului de zbor au fost răniţi uşor, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Arad pentru investigaţii. La faţa locului s-a deplasat o echipă de descarcerare, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor. (Mediafax)

CU MAŞINA PE PERON
Un autocar în care se aflau 20 de pasageri a fost lovit sâmbătă de un autoturism care a intrat pe peronul autogării din Baia Mare. În urma impactului a fost rănit doar şoferul care a provocat accidentul şi care era băut, potrivit poliţiştilor.
Accidentul a avut loc cu câteva minute înainte de plecarea în cursă a autocarului, care trebuia să ajungă la Cluj-Napoca. Călătorii şi-au primit banii pe bilete înapoi.

×
Subiecte în articol: observator