x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Iun 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

L-AŢI VĂZUT? Băieţelul din imagine se numeşte Mihalache Diego şi are 12 ani. Este elev la Liceul "Dinu Lipatti", clasa de pian, şi locuieşte în Bucureşti, zo­na Piaţa Unirii. Vineri, 29 mai a.c., co­pi­lul a plecat către şcoală, ca de obicei, cu tramvaiul. Nu a mai ajuns la liceu, însă nu s-a mai întors nici acasă. Die­go are 1,56 m înălţime, părul blond, ochii căprui. Cei care l-au văzut sunt rugaţi să sune imediat la 112.



ADEVĂRUL ŞI IGPR
IGPR a dispus începerea urmăririi penale împotriva Adevărul Holding. Măsura IGPR survine plângerii formulate de Fundaţia Culturală Ideea Europeană, privind încăl­ca­rea drepturilor de autor asupra cărţii "Jurnal", de Lev Tolstoi. IGPR nu a putut da un răspuns oficial asu­pra acestei dispoziţii. În acest caz, la Tribunalul Bucureşti se află pe rol două procese. Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding, a declarat că, "din moment ce era plângere penală, era normal să se întâmple aşa". (Mediafax)

CONTESTAŢIE ADMISĂ
Omul de afaceri Puiu Popoviciu este cu un pas mai aproape de a scăpa de interdicţia de a părăsi ţara. Curtea de Apel Bucureşti i-a admis ieri contestaţia împotriva ordonanţei pro­cu­ro­rilor anticorupţie, prin care s-a prelungit cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara. Verdictul poate fi însă atacat cu recurs la instanţa supremă. (Violeta Fotache)

ABUZURI 112
Apelurile abuzive către serviciul de apeluri urgenţă 112 a scăzut cu aproa­pe opt procente de la în­ce­pu­tul anului, la 77,4% în luna mai, res­pectiv 1,5 milioane de apeluri. Nu­mă­rul SMS-urilor de avertisment tri­mise către apelanţii abuzivi la 112 s-a ridicat la 222.138. Cele mai multe s-au înregistrat către utilizatorii Orange - 124.227 şi Vodafone - 60.768, potrivit directorului general al STS, Marcel Opriş.

PORUNCĂ DE VOT
Păstrând o tradiţie de sute de ani, la Jina, în Mărginimea Sibiului, s-au citit, ca în fiecare duminică, "Poruncile". Familiile de ciobani rămase aca­să s-au adunat în faţa Primăriei pentru a asculta vorba primarului, Ioan Ghişe. Despre un loc liber la poş­tă, despre marea întâlnire a fiilor satului din luna iulie, dar şi despre ale­geri: "Duminica viitoare e de mers la votare. Toţi cei în drept să îşi ia buletinele şi să meargă la votare. E zi de sărbătoare, aşa că aveţi de grijă!". (Dan Tomozei)

GRAŢIATĂ DE BĂSESCU

Olteanca mamă a nouă copii şi încarcerată pentru furt calificat a fost graţiată duminică de preşedintele Băsescu. Dalia Stoica (35 de ani), din localitatea Piatra-Olt, judeţul Olt, a fost încarcerată în februarie 2009 la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după ce în urmă cu nouă ani a furat fier vechi, pe care l-a vândut cu suma de 17 lei. Femeia a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare în anul 2000, însă pentru a scăpa de pedeapsă a făcut cinci copii în această perioadă.

LA MULŢI ANI, COPII!
Muzeul Naţional al Satului "Di­mitrie Gusti" a sărbătorit ieri Ziua Internaţională a Copilului. Prin expoziţii de pictură, lansări de carte şi spectacole, copiii au creat o atmosferă de basm în incinta micuţului sat. Au dansat în ritm peruan, pe acorduri tradiţionale şi au cântat cunoscute melodii din repertoriul folcloric. Mai mult, Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti a venit pregătită de o nouă schimbare şi i-a îndemnat pe copii să "nu uite de ocrotirea planetei". (A.A.)

×
Subiecte în articol: trafic