x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Iun 2009   •   00:00

23 iunie 2009



COD PORTOCALIU
Avertizarea cotată cu cod galben emisă ieri de ANM cuprinde acum 23 de judeţe. De asemenea, alte cinci judeţe au fost avertizate cu un nou cod, portocaliu, pentru ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi căderi de grindină. Codul portocaliu este valabil până astăzi la ora 9:00 în Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Vâlcea, unde cantităţile de apă vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.

MOŢIUNE RESPINSĂ
Senatorii au respins aseară moţiunea simplă privind administraţia publică iniţiată de liberali şi udemerişti, împotriva moţiunii exprimându-se 71 de voturi şi numai 28 pentru. Iniţiatorii au criticat Executivul Boc pentru politizarea administraţiei prin OUG privind deconcentratele, obligarea comunităţile locale de a restitui o parte din resursele financiare alocate, încadrarea pe criterii de fidelitate faţă de premier în structurile guvernamentale sau falsa descentralizare. (A Nine)

SIGHIŞOARA
Peste 700 de sighişoreni, care locuiesc pe Strada Viilor, au anunţat că vor protesta faţă de construirea în vecinătatea lor a 120 de locuinţe sociale. Opoziţia manifestată de cele 700 de persoane e cauzată de faptul că majoritatea persoanelor care beneficiază de case sociale sunt fără locuri de muncă, că nivelul de cultură al acestor persoane este unul scăzut, ceea ce nu poate avea "influenţe pozitive asupra copiilor care locuiesc în astfel de cartiere". (Raluca Creţ)

CAZUL CIOROGÂRLA
Dosarul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla revine în instanţă. Un nou termen a fost stabilit pentru luni la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. În ianuarie, 60 de arme - între care pistoale mitralieră Kalaşnikov şi pistoale Carpaţi - au dispărut din depozitul unităţii militare. Dintre cei 11 militari acuzaţi iniţial că au participat la furt, şapte sunt în continuare arestaţi. După furt, ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a demis mai mulţi ofiţeri cu funcţii mari în Armata Română.

GORBUNOV ŞI CRIZA
Procesul în care Serghei Gorbunov este judecat, la Deva, pentru tâlhărie, a fost amânat din nou ieri. Potrivit Corneliei Filimon, purtător de cuvânt al Judecătoriei Deva, expertiza ADN cerută de avocatul lui Gorbunov nu a fost încă efectuată la IML "Mina Minovici" din Bucureşti, întrucât nu a fost plătită de Tribunalul Hunedoara, care nu a virat cei peste 3.000 de lei. Gorbunov este suspectat de implicare în cazul atacului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov.

ALBA
Un inspector-şef şi un subofiţer din Alba au fost trimişi în judecată pentru divulgare de date secrete. Inspectorul-şef adjunct Milu Constantin Todea şi subofiţerul Gheorghe Pleşa, ambii de la IJP Alba, au fost deferiţi justiţiei pentru infracţiuni de favorizare a infractorului, după ce au trimis date cu caracter secret unei persoane cercetate pentru corupţie. (L.D.)

STĂNESCU VS BĂSESCU
Preşedintele Băsescu a fost chemat în judecată de Sorin Roşca Stănescu, în urma declaraţiilor calomnioase făcute de şeful statului în cadrul unei emisiuni de televiziune. "A afirmat că, în urmă cu patru ani, i-aş fi cerut, în cursul unei convorbiri telefonice, să intervină pentru încetarea unei cercetări penale împotriva lui Dinu Patriciu. O afirmaţie neadevărată şi care îmi aduce grave prejudicii", susţine jurnalistul. El speră că Justiţia română "va avea tăria necesară pentru a demonstra că este cu adevărat independentă, soluţionând acest caz în spiritul dreptăţii".

×
Subiecte în articol: trafic