x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Iun 2009   •   00:00

26 iunie 2009



CONCEDIERI LA ORADEA
Aproximativ 170 de cadre didactice ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea vor fi concediate. Pentru a face economii, facultatea a fost restructurată, prin alăturarea catedrelor similare. Decanul Facultăţii de Medicină,  Gheorghe Bumbu, a anunţat, încă de când a preluat funcţia, că această facultate are prea multe cadre didactice. "Vom păstra profesorii universitari şi, apoi, conferenţiarii. Al treilea criteriu va fi dacă e doctor în ştiinţe, iar apoi dacă e şef de lucrări", a explicat decanul. Din toamnă vor fi disponibilizate aproximativ 170 de cadre universitare din totalul de 481. (Mediafax)

ÎNSCRIERE LA LICEU
Absolvenţii claselor a VIII-a şi-au completat, până ieri, fişele de înscriere la liceu, în vederea repartizării computerizate. Înscrierea la licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic şi din media generală de absolvire a claselor V-VIII, ambele având o pondere de 50%. Excepţie de la această regulă fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, clasele bilingve şi clasele cu predare în limba minorităţilor naţionale. Prima repartizare computerizată va avea loc la 3 iulie, iar rezultatele vor fi făcute publice în ziua următoare.

LEGI ÎN TOAMNĂ
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut o informare în şedinţa de miercuri a Guvernului cu privire la legile privind reforma în educaţie. Andronescu a estimat că, până la 1 septembrie, ministerul va prezenta Guvernului toate pachetele de legi. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu i-a solicitat lui Emil Boc să precizeze termenul pe care Executivul şi l-a propus pentru adoptarea soluţiilor legislative, care au fost transmise Guvernului, inclusiv ministrului Educaţiei, în luna aprilie. La 30 aprilie au fost elaborate de Comisia prezidenţială, condusă de Mircea Miclea, soluţiile legislative.

FĂRĂ EURO 200
Guvernul a decis ca programul prin care elevii şi studenţii din familii cu venituri reduse primesc un ajutor financiar de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator să fie suspendat în anul 2009. Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, după cum a precizat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ea a explicat decizia prin faptul că jumătate dintr-un total de 44.000 de cereri de înscriere în program au fost depuse de elevi care declară "un venit zero" pe membru de familie. "Acest fapt indică un viciu al legii", a declarat Andronescu. Programul a fost iniţiat în urmă cu cinci ani. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: scoala