x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Sep 2009   •   00:00

25 septembrie 2009



CAZARE MAI SCUMPĂ
Cazarea pentru cele aproape 1.700 de locuri din căminele Universităţii Ovidius din Constanţa este mai scumpă cu 20 de lei din noul an universitar 2009-2010. Senatul universităţii a decis majorarea tarifelor la începutul acestei săptămâni, pentru a putea achita facturile la utilităţi. Anul trecut, studenţii au plătit, în medie, 140 de lei pe lună pentru un loc în cămin. În 2009, cel mai mare preţ va fi pentru studenţii cursurilor cu taxă, aceştia fiind nevoiţi să plătească 230 de lei lunar pentru cămin. La Universitatea Ovidius învaţă aproximativ 20.000 de studenţi, în cadrul a 16 facultăţi. (Agerpres)

REDUCERI DE PERSONAL

571 de angajaţi din şcolile arădene au fost disponibilizaţi sau li s-a redus norma de lucru, de la 1 septembrie, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad. Şeful ISJ Arad, Eugenia Groşan, a declarat că până în prezent au fost afectate de restructurări 571 de persoane, dintre care 247 de angajaţi au fost disponibilizaţi, iar în cazul a 324 a fost redusă norma de lucru. În cazul disponibilizaţilor, 95 de persoane provin din rândul cadrelor didactice, 25 din personalul auxiliar, iar 127 sunt din rândul cadrelor nedidactice. (Mediafax)

DIRECTOR ÎN INSTANŢĂ

Fostul director al Grupului Şcolar Lechinţa, profesorul Alexandru Gherman, destituit de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud la sfârşitul lunii august, a dat în judecată instituţia, contestând decizia de revocare din funcţie. Alexandru Gherman a fost demis după ce a fost chemat la ISJ, la 25 august, să îşi prezinte raportul de evaluare. "Nu s-a respectat planificarea făcută pentru evaluare şi, în ziua de 25 august, când am fost planificat, am fost trimis de la un inspector la altul pentru a-mi prezenta demisia fără să discutăm pe baza fişei de evaluare", a precizat Gherman. (Mediafax)

LUCRĂRI OPRITE
Primăria Sectorului 6 a oprit lucrările de construire desfăşurate în curtea Şcolii nr. 59 din cartierul bucureştean Ghencea. În urma verificărilor făcute de inspectorii locali a rezultat faptul că autorizaţia de construcţie nu era respectată. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 6, Mihai Anghel, a declarat că proprietarul unui teren din curtea Şcolii nr. 59 nu a respectat prevederile autorizaţiei de construire din punct de vedere al amplasării construcţiei. Beneficiarii construcţiei au fost sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 10.000 lei, fiind dispusă şi măsura de oprire a lucrărilor.

×
Subiecte în articol: scoala