x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Oct 2009   •   00:00

3 octombrie 2009



REŢINERE
Un ofiţer judiciar de la Poliţia Transporturi Iaşi a fost reţinut ieri-dimineaţă de procurorii DNA. El urmează să fie prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de influenţă. Cristinel Oprea, ofiţer judiciar în cadrul Poliţiei Transporturi Iaşi, este acuzat că ar fi primit suma de 500 euro de la un cetăţean din Bucureşti, promiţându-i că va interveni favorabil pe lângă colegii săi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi într-un dosar în care acesta era implicat.
El urmează să fie dus la Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de influenţă. (Violeta Fotache)

PREMII EDUCAŢIE
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, la 5 octombrie, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va premia 14 copii, cu vârste cuprinsă între 9 şi 13 ani, ca membri ai Clubului de Excelenţă. Aceştia au luat punctaj maxim la testările organizate în vederea obţinerii certificatului de competenţă lingvistică Cambridge. Începând cu luna mai a acestui an, Fundaţia Dan Voiculescu, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Consiliul Britanic, a fost acreditată ca centru de testare Cambridge. La festivitatea de decernare a certificatelor şi premiilor, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Consiliului Britanic.

VOLEIBALISTE RĂNITE
Un bărbat a murit, iar trei tinere membre ale unei echipe de volei din Maramureş au fost rănite într-un accident petrecut ieri după-amiază pe DN 75, în zona localităţii clujene Apahida. Incidentul s-a produs după ce autoturismul condus de bărbat a intrat pe contrasens şi a lovit microbuzul în care erau sportivele. În zona producerii
accidentului, traficul s-a desfăşurat cu dificultate formându-se cozi de maşini.

DEMOLARE STOPATĂ
Lucrările de demolare a casei din Strada Aviator Ştefan Sănătescu nr. 37, din Sectorul 1 al Capitalei, din zona Domenii, au fost oprite, prefectul Capitalei cerând în instanţă anularea autorizaţiei de desfiinţare. Reprezentanţii prefecturii precizează că acţiunea se bazează pe faptul că între prevederile certificatului de urbanism emis de Primăria Sectorului 1 şi prevederile avizului emis de Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti "există discrepanţe evidente", care încalcă şi prevederile Planului Urbanistic Zonal din zona respectivă.

SOLDAŢI EXTERNAŢI
Trei dintre militarii răniţi la 30 septembrie într-un atac în Afganistan au fost externaţi, informează Ministerul Apărării. Plutonierul Dănuţ Buzatu, fruntaşul Ionuţ Dumbravă şi caporalul Ionuţ B. Ciubotaru îşi continuă tratamentul şi recuperarea la subunităţi. Al patrulea rănit, fruntaşul Emanuel C. Berdei, a fost operat şi transferat la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania. Românii au fost atacaţi în timp ce se aflau în misiune pe autostrada A1, care leagă Kadaharul de Kabul. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: observator