x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Oct 2009   •   00:00

7 octombrie 2009



ÎNCEPE VACCINAREA!
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe după 15 octombrie. Aceasta se va derula până la data de 1 decembrie pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, suferinzii de boli cronice, veterani şi văduve de război, copii şi bătrâni instituţionalizaţi. În decembrie, MS va demara şi campania de vaccinare împotriva gripei A/H1N1. (M. Colgiu)

OPRESCU, ÎN CONCEDIU
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ieri că va intra în concendiu pentru o lună o dată cu începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Prerogativele sale vor fi preluate de unul dintre viceprimari şi echipa municipalităţii. Sarcinile sale ar urma să fie preluate de viceprimarul Victor Iovici (PRM). Edilul-şef şi-a anunţat candidatura ca independent, lansând atacuri dure la adresa clasei politice. (M. A. Capatos)

NOUA CONDUCERE BNR
Comisiile parlamentare de buget-finanţe au votat noua conducere a Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu a fost votat în unanimitate pentru un nou mandat de guvernator al BNR, primviceguvernator fiind votat Florin Georgescu. Noul CA al BNR îi va avea ca viceguvernatori pe Cristian Popa şi Bogdan Olteanu, iar ca membri pe Nicolae Dănilă, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin şi Virgil Stoenescu, potrivit Mediafax. Propunerile vor fi astăzi supuse aprobării plenului Parlamentului.

PROCES LA CEJ
România se află în procedură de infringement la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) pentru nerespectarea angajamentelor asumate privind ariile protejate. "Suntem la CEJ pentru că nu am fi comunicat suprafaţa exactă din teritoriul României ocupată de proiectul Natura 2000", a spus Elena Udrea, ministrul interimar al Mediului. Ea a adăugat că România ar trebui să desemneze 22 de situri naturale pentru păsări. (E.S)

MOŢIUNE DEPUSĂ
Liberalii au depus ieri la Parlament moţiunea de cenzură intitulată "11 împotriva României". Moţiunea are opt pagini şi a fost depusă doar de liberali, care nu au fost însoţiţi de reprezentanţi ai UDMR. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 123 de parlamentari, din care şapte de la PSD.

×
Subiecte în articol: observator