x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Oct 2009   •   00:00

15 octombrie 2009



REFERENDUM
Grupul senatorilor PD-L va depune o plângere la Biroul Permanent referitoare la respingerea prin fraudă, în şedinţa de marţi, a Ordonanţei de modificare a Legii referendumului. Anunţul a fost făcut ieri de liderul grupului, Traian Igaş. El le-a amintit colegilor senatori că, la primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, s-au întrunit, "prin fraudă", 73 de voturi pentru respingerea ordonanţei. Senatul a respins OUG privind termenul în care Parlamentul trebuie să dea un răspuns la solicitarea preşedintelui legată de referendum.

OPRESCU, CONCEDIU
Primarul general, Sorin Oprescu, va intra pe 21 octombrie în concediu fără plată, pe timp de o lună, şi îi va delega viceprimarului Victor Iovici (PRM) toate atribuţiile pe care le are. Motivul este foarte simplu, începerea campaniei electorale. Nu este o surpriză alegerea lui Oprescu, relaţiile cu celălalt adjunct, Mircea Raicu (PD-L), nefiind unele foarte bune. De partea financiară a Primăriei Capitalei se va ocupa însă directorul general, Mircea Constantinescu. (M.A.C.)

VOINEA RELOADED
CSM a cerut avizul Colegiului de Conducere al Parchetului instanţei supreme în cazul generalului (r) Dan Voinea, care a solicitat reîncadrarea în magistratură. Pensionat la cerere şi cu o acţiune disciplinară rămasă fără obiect, fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, Dan Voinea, a cerut reîncadrarea sa în magistratură, după ce preşedintele Traian Bă-sescu a propus ca acesta să revină în activitate pentru a finaliza dosarele Revoluţiei şi mineriadelor. (V.F.)

TRAFIC DROGURI
Procuroriri DIICOT au reţinut opt persoane pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. Printre aceştia se numără Vasile Ciobanu, zis "Raj" şi Cristian Paraschiv. Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă unui investigator sub acoperire 4 grame de cocaină. Anchetatorii au făcut 12 percheziţii simultane în Capitală şi în Ilfov, fiind ridicate sume de bani, arme albe, arme de foc, cartuşe, un autoturism marca Toyota şi un laptop. Drogurile de mare risc au fost aduse din Spania. Distribuţia se făcea, de regulă, în cluburi şi localuri din Capitală şi de pe litoral.

TRAFIC DE INFLUENŢĂ
Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Marius Ciobanu, a fost ieri arestat preventiv 29 de zile pentru trafic de influenţă, ne-a comunicat DNA. Procurorii anticorupţie Constanţa l-au prins marţi în flagrant delict primind 2.500 lei de la administratorul unei firme (care l-a denunţat), pentru ca, în schimb, să intervină pe lângă un subordonat de-al său care să soluţioneze favorabil denunţătorului o plângere privind nerespectarea legislaţiei referitoare la raporturile de muncă. (Violeta Fotache)

LUARE DE MITĂ

Alexandru Drăghici, consilier superior la Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Gorj, a fost prins în flagrant marţi noapte luând o şpagă de 50.000 lei. În schimbul banilor, funcţionarul public promisese că va ajuta persoana mituitoare să se angajeze în cadrul Consiliului Judeţean (CJ), deşi consilierul nu avea atribuţii legate de angajări. În vârstă de 60 de ani, Drăghici mai avea numai câţiva ani până la pensionare. El urma ieri să fie dus de procurorii anticorupţie Tg. Jiu la Tribunalul Gorj cu propunerea de arestare preventivă. (V. Fotache)

ACŢIUNE ANI
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat ieri Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 împotriva lui Dan Teodorescu, funcţionar public la Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Inspectorii de integritate îl acuză de fals în declaraţii, deoarece nu şi-a declarat starea de incompatibilitate în care se află, el deţinând atât funcţia publică de consilier clasa I, gradul profesional superior, la Direcţia Generală pentru IMM, cât şi pe cea de angajat la mai multe instituţii şi societăţi comerciale. ANI a mai constatat că funcţionarul nu şi-a declarat nici veniturile reale. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator